Hot Thai chili kyckling

Ibland får man gör det enkelt för sig. Man vill inte slänga mat och då är jag glad att det finns saker i frysdisken eller i hyllan som gör det möjligt.
Köper man en vitlök så gör mat inte åt hela och så blir den gammal osv.

Jag hade fått ett prov på Thaifiond från Knorr som jag ville testa så det blev att hitta på något med det. Jag har inte så mycket vätska i mina recept och det beror på att min mage inte gillar det så bra när det blir såsigt eller klabbigt.
Så öka på vätskan så mycket ni vill ha.
Hot Thai Chili kyckling

5 portioner

650 g kycklingfilé
1 gullök
2½ dl Mat Extra 4% eller valfri matlagningsgrädde/kokosmjök/grädde
3 tsk smör eller olja
2 vitlöksklyftor
1 msk ingefära
2 msk thaifond, Knorr
ca 1 msk chilipaste, Santa Maria
salt
 
Strimla kycklingen och fräs den, hacka löken och häll i den i pannan. Hacka vitlök och Ingefära och ha i det i pannan också när kycklingen börjar bli färdigstekt. Häll sedan i grädden, thaifond och chilipaste.
Låt detta koka ihop en liten stund och smaka av om det behövs med kryddning eller salt.

Servera med nudlar och en sallad och toppa gärna med hackade jordnötter.

Givetvis kan man ha i wokgrönsaker om man vill det.

I frysdisken hittade jag hackad gul lök som är så super att ha hemma i frysen, så slipper man ha lök hemma så går i soporna. Det finns även Ingefära och vitlök som kan göra det smidigt. Chilipasten är perfekt i maten.
Thaifonden från Knorr
Kan mycket väl tänka mig att köpa den.

Viktväktarna
Går ni efter deras system och gör exakt som receptet så ger det.
5 portioner blir 2 Smartpoints
6 portioner blir 1 Smartpoints

Man får lägga till points för nudlar och jordnötter.

Får se vad man hittar på att fixa nästa gågn matinspirationen slår till.
Kramizz
Kyckling, Viktväktarna | Kyckling | | Kommentera |

Kycklinggryta med dragon

Hittade ett recept i senaste Buffé tidningen som jag ändrade på lite för att passa mig. Man skall ha äpple i men jag gillar inte att ha det i maten när man sedan fryser in det, har gjort det en gång och det blev att jag plockade bort äppelbitarna.
Så jag göra en sallad med äpple i eller har några äppelbitar på tallriken. Tyvärr hade jag inga äpplen denna gången så det fick bli morötter.

Inser att min mat blir väldigt lika i färgen men att det smakar olika kan jag lova, färglöst är det. Detta recept är SmartPoints beräknat, då jag försöker äta efter deras system för att kunna gå ner i vikt.
Kycklinggryta med dragon


5-6 portioner
1 smartpoints per port.

650 g kycklingfilé, strimlad
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor
1 msk torkad dragon
5 dl vatten
2 msk konc kycklingfond
2 1/2 dl mat extra 4%
1 msk finrivet citronskal
Salt
Svartpeppar
2 tsk olja till stekning

Fräs kycklingen och löken, tillsätt dragon, salt och peppar.
Häll på vatten och fond, låt detta koka under lock i 15 minuter.
Tillsätt sedan mat extra och låta det koka ihop en liten stund.
Häll i citronskalet och smaka av om det behövs mer salt och peppar.

Servera med ris och en äppelsallad.

Det går bra att använda grädde eller matlagningsgrädde i denna rätt då kan man behöva ha majsstärkelse i för att få det lite tjockare.

Smaklig måltid!

Kyckling, Viktväktarna | Kyckling, Viktväktarna | | Kommentera |

Egna strips i Airfryer

För första gången jag gjorde egna strips, jag har innan gjort potatisklyftor i ugnen men nu ville jag testa hur det blev i Airfryern och använda min stripsskärare.
Jag körde dem i två omgångar för det stod det att man skulle göra i receptboken som finns till Airfryer.

Jag gjorde på
ca 180 g potatis
knappt ½ tsk solrosolja

Började med att skala potatisen och sedan lägga den i stripsskäraren för att få strips. Sedan lägger man potatisstripsen i en bunke med kallt vatten och in med dem i kylen i minst 30 min.

Torka av stripsen så de är torra med hushållspapper och mdan man gör det kan man värma upp Airfryern till 160 grader.
Blanda stripsen med lite olja och häll det i Airfryer korgen.

Sätt Airfryern på 5 min, stripsen skall bli hårda på ytan med mjuka inne, men när jag plockade ut dem så var de hårda så jag körde i ca 4 minuter till. Kan kanske bero på vilken typ av potatis man använder. Det är bara att kolla och se på dem och känna.
Sedan låter man stripsen svalna.

Sedan sätter man Airfryern på 180 grader och kör dem i 12-15 min. Jag körde i ca 10-12 min. De blev inte helt krispiga men ändå inte sladriga.

Det var lätt att salta dem, för det tycker jag har varit svårt med de strips som ligger i frysdisken.

Tyckte dessa strips blev godare än de i frysdisken och även de man köper friterade på restaurang. Så vet man att dessa är fettsnåla.
Kommer absolut göra om det.
Airfryer, Potatis | Airfryer, Strips | | Kommentera |
Upp