Currykyckling - Slow Cooker

Idag åkte Crock Pot på igen, nu är det sista gången på ett tag. Nu får jag börja kolla efter nya recept eller hitta på nya.

Denna gjorde jag lite själv och jag lyckades med det tycker jag. Trodde den skulle bli mer kryddstark så jag fick krydda på en hel del. Jag gillar stark mat och skriver inte i det jag kryddade i extra för då blir det nog för starkt för en del.

Finns det inte Stark Curry som krydda? har för mig att jag har haft det men nu såg jag ingen i affären. Var nog lite slarvig när jag kollade så jag kan ha missat det.

Hehe tog för stor assiett, så det ser så lite ut på den.
Currykyckling

ca 5 personer

650 g kycklingfilé
1 gul lök
1 dl stark chilisås
3 msk konc kycklingfond
3 tsk curry
1-2 tsk paprika
svartpeppar
salt

1½ dl grädde el matlagningsgrädde
2 msk majsstärkelse eller annan såsredning

Lägg strimlad kyckling, hackad lök, chilisås och fond i grytan och häll sedan i kryddorna curry, svart peppar och paprika.
Rör om och sätt Crock poten på låg värme i 5 timmar.

När det är en timme kvar häll i grädden och smaka av om det behövs mer salt och krydda. Red av med majsstärkelse eller annan såsredning.

Servera med ris och en sallad.

Pottan redo att startas.
Så här ser det ut när det är klart.
Lycka till!
CrockPot, Kyckling | CrockPot, Kyckling, Slow Cooker | | Kommentera |

Köttfärssås - Slow Cooker

Nu fick det bli en köttfärssås. Jag valde att steka den först lite lätt, vad smidigt det är när man kan göra det direkt i Crock Pot behållaren.

Jag tycket inte att det blev helt lyckad, kan vara att jag hade i för lite lökpulver, vet inte varför jag valde det hehe. Men en gul lök skall det absolut vara i. Sedan kan det vara så att det skall stå på längre, för jag har nu läst efteråt att det blir godare om det står längre. Skall kolla upp detta mer och juster receptet när jag får till det med köttfärssåsen.

Jag lägger ut recepter.
Köttfärssås

4-5 personer

500 g blandfärs
1 paket krossade tomater (390 g)
2 st vitlöksklyftor
1 gul lök
2 msk konc kalvfond eller köttfond
3 krm Chili explosion, malen
Svart peppar
salt

1 dl grädde (matalgningsgrädde)

Bryn köttfärsen och lägg den i Crock Pot eller om du har möjlighet att brya den direkt i Crock Pot behållaren. Häll på krossade tomater, pressad vitlök, hackad lök, fond och kryda ed Chili explosion, svart peppar och salt.

Koka detta på låg värme i 6 timmar.
När det har gått 5 timmar häller du i grädden och rör om och ev. smakar av för om det behövs mer krydda.

Servera med valfri pasta och sallad.

Så här ser det ut när det är klart.
Lycka till!
CrockPot, Köttfärs | CrockPot, Köttfärs, Slow Cooker | | Kommentera |

Het kycklinggyta - Slow Cooker

Igår fick det bli en kycklingrätt i Crock Potten. Den går snabbt att förbereda så det är gott när det gör det. Jag bara blandade ihop lite för att se om det blev bra, rena ramma chansningen kan man säga.
Man måste våga på det också.

Nu har jag inga grönsaker i och det tycker jag mycket väl att man kan ha i. Jag är ingen grönsaksälskare därav saknas det, men jag kan tänka mig att man kan ha paprika i den, eller vad man nu gillar. Tänk bara på att om man skall ha i det på en gång eller om man behöver vänta med det till slutet av koktiden.

Denna gryta är kryddig med asiatiska toner och man kan givetvis minska ner på de starka kryddorna. Jag tar inte mått på salt, peppar m.m. som jag kryddar så här är det bäst att vara försiktig till början och sedan smaka av och krydda på mer.
Het kycklinggryta med asiatiska toner

4-5 portioner

650 g kycklingfilé
1 dl sweet chili sås
2 msk ljus soja
3 msk konc. kycklingfond
1 msk go-chu-jang chilisås
1 msk sriracha
3 tsk santa maria garlic paste eller 3 pressade vitlöksklyftor
ca 1 krm malen koriander
ca 1 tsk malen ingefära
svart peppar
ev. salt (smaka av innan)

1 dl matlagningsgrädde
2 msk maizena eller liknande såsredning

Börja med att strimla kycklingen och lägg den i Crock Potten. Sedan blandar man ihop alla ingrediensern förutan grädde och sås redningen som man skall vänta med.
Tycker man det är lite vätska så kan man ha i ½-1 dl vatten.

Koka detta på låg värme i 5 timmar.

När det är en timme kvar hade jag i grädden och sedan den sista halvtimmen såsredningen.
Servera med pasta, ris eller nudlar och en sallad.

Här är en bild på de märken jag använde.
Go-Chu-Jang chilisps är en koreansk peppar sås skulle man kunna säga som det är styrka i, det finns även i en ask som paste.
Denna sås köpte jag på Ica Maxi och paste hittade jag på Willys. Om man inte hittar det i er matbutik kolla i en asiatisk butik.

Sedan hade jag i Sriracha som inte kom med på bild.
Med dessa märken så behövde jag inte salta mer. Allt beror nog lite på fond och soya så salta efte du smakat på det. Tänk på att inte lyfta på locket de första 2 timmarna så pottan kan komma upp i värme.
Lycka till!

CrockPot, Kyckling | Asiatiskt, CrockPot, Kyckling, Slow Cooker | | Kommentera |
Upp