Snabb kycklinggryta

 
Härligt när solen är fram och värmen kommer, men det blir att ställa sig vid spisen.
 
Passade på att ta ledig efter helgen då det blev ett 1,5 klämdag. 
 
Dagens recept kommer från en engelsk tidning som heter BBC easy cook. 
 
Inte många ingredienser och går snabbt att göra.
Jag hade ingen biffbuljong hemme eller köttbuljong, trodde jag hade det sista, tänkte väl köpa det men glömde det, så jag tog 1 msk kalvfond i stället.
Krossad tomater med vitlök hade jag inte så jag pressade en vitlöksklyfta i stället. 
 
Snabb kycklinggryta
 
2 portioner
 
100 g bacon
300 g kycklingfilé 
1/2 msk mjöl
200 g krossade tomater med vitlök
1/2 biff eller köttbuljongtärning
skvätt worcestershiresås 
hackad persilja
 
Skär kycklingen i bitar och bacon.
 
Blanda kycklingen med mjöl och salta och peppar. Stek bacon och lägg på ett fat och stek kycklingen till fin färg.
 
Häll bacon och ha krossad tomat och buljong. Låt det småkoka i 8-10 min.
 
Rör i persilja och worcestershiresås.
Smaka av med salt och peppar.
 
Servera med ris och sallad.
 
Hoppas det smakar.
 
Visa fler inlägg