Kycklinggryta med bacon och ost

 
Matlagningsonsdag får man väl säga att det är idag.
 
Blev senare middag idag för jag var så inne i jobbet att jag glömde ta em rast då jag brukar passa på att förbereda till matlagningen när dagen är slut.
 
Dagen recept hittade jag I Hemmets veckotidning nr 3 2024.
Det blev mycket bacon för jag glömde halvera det när jag gör 2  portioner. Jaja det blev gott 
 
Kycklinggryta med bacon och ost
 
2 portioner
 
300 g kycklingfilé
1/2 msk kinesisk soja
salt
peppar
ca 65 g bacon
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 röd chili
1 dl vatten
1,5 msk kalvfond
1 dl creme fraiche
1/2 dl riven parmesan 
 
Dela kycklingen i bitar. Blanda kyckling med soja och stek i panna.
Lägg över i gryta.
 
Strimla bacon. Hacka lök och vitlök, finstrimla chili. Stek det i panna och lägg över i grytan.
 
Häll över vatten, creme fraiche och kalvfond, låt sjuda i gryta i ca 20 min tills kycklingen är klar.
Smaka av med salt och peppar
 
Servera med ris och riven parmesan.
 
Hoppas det smakar 
 
Visa fler inlägg