0 Läs mer >>
Ibland får man gör det enkelt för sig. Man vill inte slänga mat och då är jag glad att det finns saker i frysdisken eller i hyllan som gör det möjligt.
Köper man en vitlök så gör mat inte åt hela och så blir den gammal osv.

Jag hade fått ett prov på Thaifiond från Knorr som jag ville testa så det blev att hitta på något med det. Jag har inte så mycket vätska i mina recept och det beror på att min mage inte gillar det så bra när det blir såsigt eller klabbigt.
Så öka på vätskan så mycket ni vill ha.
Hot Thai Chili kyckling

5 portioner

650 g kycklingfilé
1 gullök
2½ dl Mat Extra 4% eller valfri matlagningsgrädde/kokosmjök/grädde
3 tsk smör eller olja
2 vitlöksklyftor
1 msk ingefära
2 msk thaifond, Knorr
ca 1 msk chilipaste, Santa Maria
salt
 
Strimla kycklingen och fräs den, hacka löken och häll i den i pannan. Hacka vitlök och Ingefära och ha i det i pannan också när kycklingen börjar bli färdigstekt. Häll sedan i grädden, thaifond och chilipaste.
Låt detta koka ihop en liten stund och smaka av om det behövs med kryddning eller salt.

Servera med nudlar och en sallad och toppa gärna med hackade jordnötter.

Givetvis kan man ha i wokgrönsaker om man vill det.

I frysdisken hittade jag hackad gul lök som är så super att ha hemma i frysen, så slipper man ha lök hemma så går i soporna. Det finns även Ingefära och vitlök som kan göra det smidigt. Chilipasten är perfekt i maten.
Thaifonden från Knorr
Kan mycket väl tänka mig att köpa den.

Viktväktarna
Går ni efter deras system och gör exakt som receptet så ger det.
5 portioner blir 2 Smartpoints
6 portioner blir 1 Smartpoints

Man får lägga till points för nudlar och jordnötter.

Får se vad man hittar på att fixa nästa gågn matinspirationen slår till.
Kramizz

Hot Thai chili kyc...