Thai kyckling cashew

 
 
Idag blev det lite asiatisk mat, det var ett recept jag fick tips om.
 
Instagram har några matkontot och där kan man hitta lite nya recept.
 
Alltid lite osäker nät det är nya såser, soja m.m. som man skall testa.
Hade tur att den sista ingrediensen kom på posten igår, annars hade det blivit något annat jag skulle får göra idag. 
Matlåda har man gjort också. Det var längesedan jag gjorde det. 
 
Nya ingredienser för mig är ljus och mörk thailändsk soja och en thailändsk chili pasta.
 
Jag köpte ingen paprika för att jag hade asiatisk wokgrönsaker och der funkade fint.
 
Thai kyckling cashew
 
2 portioner
 
300 g kycklingfilé 
1/2 dl majsstärkelse
vitpeppar
2 vitlöksklyftor
1/2 gul lök
1/2 röd paprika
1/2 grön paprika
2 salladslök
1 dl cashew
 
Sås
1/2 dl ljus soja, thin soy sauce, dek som boon
2 msk ostronsås
1,5 msk svart soja, black soy sauce, dek som boon
2 tsk thai pasta, nam prik pao
chiliflakes
1/2 dl vatten
 
Skär kycklingen i bitar, paprika och salladslök.
 
Lägg kycklingen i en skål med majsstärkelse och vitpeppar, blanda och ställ åt sidan.
 
Blanda ihop alla ingredienser till såsen.
 
Stek cashew till en fin färg och lägg dem åt sida i en skål. Stek kyckling till fin färg och färdigatekt. Ta ur dem ur pannan.
 
Stek pressad vitlök och paprika i en minut.
Häll i kyckling och sås och rör om. Tillsätt cashew och salladslök.
 
Servera med ris.
 
Hoppas att det smaka.
Här är såserna jag använde.
 
Visa fler inlägg