Krämig chipotle kycklingpasta

 
Påsken  närmar sig sitt slut och intet pyntat här hemma.
 
Var hos mamma och åt på påskdagen, men vi var lata och körde ingen påskmat utan beställde lite asiatiskmat. Det var gott, förutan vårrullar, kanske varit bättre om de var mer färska.
 
Dagens recept såg jag Filip Poon göra på hans Youtube kanal. Var lite tveksam då chipotle är rökig, har lite svårt för det men det var inte så farligt.
Jag följde inte direkt måtten på kryddningen för jag tog och höftade och tänkte att man kan krydda i senare men lyckades träffa rätt så ingen extra kryddning behövdes göra.
 
Jag hade i  3 små vitlöksklyftor om det hade varit större så hade jag nog valt att ha 2 stycken.
 
Krämig chipotle kycklingpasta
 
2 portioner
 
300 g kycklingfilé
1/2 tsk salt
1/2 tsk vitlökspulver
1/2 tsk paprikapulver
1 msk honung
1/2 lime, saft
1 msk chipotlepasta
2 port pasta
 
sås
3 st vitlöksklyftor, pressade
1/2 msk chipotlepasta
2,5 dl grädde
1/2 msk kycklingfond
salt
 
Skör kycklingen i bitar och blanda ihop salt, vitlökspulver, paprikapulver, honung, limesaft och chipotlepasta till en marinad. Blanda i kycklingen och låt stå en stund.
 
Koka pastan.
 
Stekt kycklingen så den får en fin färg. Ha i sedan vitlök, chipotlepasta, grädde, fond och salt.
 
Låt den koka på hög värme till 2/3 av såsen finns kvar, smaka av om mer kryddor behövs.
 
Ha i den färdigkokta pastan och rör om.
 
Servera med sallad.
 
Hoppas det smakar.
 
Visa fler inlägg