Kyckling Cashew

Idag blev det en asiatisk rätt som var lätt att göra, det uppskattar man nu på sommaren att det går snabbt att laga maten i värmen.

Receptet kommer från Jennie Walldén. Jag tycker att hennes kokbok Asiatiska smaker är en bra kokbok.

4 portioner

500 g kycklinglårfilé
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 röd paprika
3 salladslökar
2 pak choi

sås
3/4 dl ostronsås
1 msk black bean sås
1/2 msk risvinäger
3 msk muscovadosocker eller farinsocker
1 msk sesamolja

Cashewnötter

Rör ihop alla ingredienser i såsen.

Skala och skär moroten i halvmånar och skär pak choi och paprika i grova bitar. Skär salladslöken i 3 cm bitar.
Hacka vitlöken.

Skär kycklingen i ca 2x2 cm bitar och stek dem klara i rapsolja, tillsätt hälften av vitlöken och stek i någon minut. Häll över kycklingen i en skål.

Fräs paprika, salladslök och morot, tillsätt pak choi sist och stek det med resten av vitlöken i en minut. Tillför sedan kycklingen och såsen och blanda ihop.
Smaka av om något mer behöver tillsättas.

Servera med ris och strö över cashewnötter.

Jag hade svårt att få tag på en del saker när jag skulle göra denna rätt, tyvärr hade inte affären någon sallads lök så jag ersätte med scharlottenlök, det går bra med purjolök bara det är en mild lök.

Hade även svårt att hitta Black bean sås, finns säkert i asiatisk butik men jag beställde det på nätet.
Man kan ersätta det med Hoisin sås, 2 msk.
 
Det var lagom sälta och har bra smak men det är ingen en sting i den så om man vill ha lite mer styrka så kan man säkert ha i lite chili.

Smaklig måltid!

Visa fler inlägg