0 Läs mer >>

4 portioner

3 kycklingfilé strimlade
3 charlottenlök
5 dl matlagningsgrädde
2 msk kycklingfond
en skvätt soja 
3-4 msk curry
1 burk majs
1 burk skivad annans
sambal oelek ta så mkt så det blir lagom starkt efter egen smak

Börja med att bryna kyckling, lök och häll på curry. Sedan häll på m-grädde, soja, kycklingfond, majs, ananas, sambal oelek.

Servera med pasta, nudlar eller ris och en god sallad.

 

Stark Kycklinggryta

0 Läs mer >>
800 g kycklingfilé
1 paket bacon
150 g champinjoner
150 g haricots verts
1 röd paprika
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 dl creme fraich
2 dl matlagningsgrädde
1 msk maizenaredning
salt och peppar
1 rulle färsk smördeg
1 uppvispat ägg till pensling

Sätt ugnen på 225 grader
Förberedelser: Finhacka löken och vitlöken. Skölj och dela champinjonerna på fyra delar. Skölj och dela haricots vertsen på hälften. Skölj och tärna paprikan. Strimla kycklingfilén och bacon. Ta fram smördegen så att den blir rumsvarm.
Stek champinjonerna tills de har fått lite färg, tillsätt bacon, lök, vitlök och stek några minuter tills löken är mjuk och fått lite färg. Avsluta med att blanda i paprika och haricoverts och salta och peppra. Lägg hela blandningen i en skål.
Stek på kycklingfilén så att den blir genomstekt, salta och peppra efter smak.
Blanda ner grönsaksblandningen i stekpannan med kycklingfilé. Tillsätt creme fraichen och matlagningsgrädden och låt allt koka upp. Avsluta med lite maizenaredning och smaka av med salt och peppar.
Fyll en form med fyllningen, rulla ut smördegen över och skär bort kanterna. Pensla degen med det uppvispade ägget.
Baka pajen mitt i ugnen tills täcket fått en fin färg. Ca 20-25 minuter.
Servera med en sallad.
 

Kycklingpaj med smörd...

0 Läs mer >>
4 portioner

3 st kycklingfiléer
1 paket bacon
2 dl creme fraiche
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl riven smakrik ost
1 msk sweet chili sauce
1 vitlöksklyfta
1,5 msk kycklingfond
salt
peppar

Skär kycklingen längsgående i bitar, skär bacon i bitar. Stek upp detta och salta och peppra.

Blanda creme fraiche, grädde, sweet chili sauce, pressad vitlöksås och kycklingfond.
Lägg kycklingen och bacon i en ugnsfast form, häll sedan blandningen över. Täck hela ytan med den rivna osten.

Grädda i ca 25 minuter i 200 grader.
Servera med pasta och en god sallad.

Kycklinggratäng med v...

0 Läs mer >>
4-5 portioner

600 g kycklingfilé
1 gul lök
1 köttbuljongträning
5 dl matlagningsgrädde
ca 125 g riven parmesan
svart peppar
salt

Strimla kycklingen, hacka löken och riv parmesanen. Stek kycklingen och löken, Krydda med svart peppar.
Häll sedan i matlagningsgrädden och buljongtärningen. Smaka av med mer salt pch peppar.

Sätt ugnen på 225 grader. Jag låter kycklingblandningen stå vid sidan medans ungen blir varm. Häll i den mesta av parmesanen och rör om. Lägg i blandningen i en ugnssäkerform.
Strö över den rivna parmesanen du har sparat.

Sätt in i ungnen i ca 20 minuter tills den får färg.
Servera med pasta och en god sallad.
 

Nillas parmesankyckli...

0 Läs mer >>
4 portioner

Roulader:
16 skivor Tunnskivad Kycklingbröstfilé
1 skivad gul lök
4 baconskivor grovskurna
2 msk fransk senap
1 dl grovt hackad persilja
4 st skalade morötter, skurna i stora bitar
5 dl färdigblandad kycklingfond enl. instruktioner på flaskan
8 grillspett
1/2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 msk smör
Salt och peppar

Potatismos smaksatt med parmesan:
500 g skalad King-Edvard potatis
100 g smör
2 dl grädde
100 g riven parmesan

Roulader: Fräs bacon och den skivade löken i en stekpanna tills det hela fått lite färg och löken har mjuknat. Dra av från värmen och låt svalna ett par minuter. Tillsätt dijonsenap, persilja, salt och peppar. Lägg lite fyllning i mitten av varje skiva och rulla ihop. Träd dem sedan på grillspett. Tänk på vart skarven sitter. Jag brukar använda två grillspett till varje portion av fyra roulader. Stek sedan i olivolja. När de fått fin färg häller man på kycklingfonden och låter småputtra i ca 15 minuter. Samtidigt lägger man i morötterna och låter dem ligga i samtidigt tills de har blivit lite mjuka. Tag rouladerna och morötterna ur pannan. Tillsätt creme fraiche, smör och grädde i buljongen och mixa med en stavmixer till en skummig buljong.

Potatismos: Koka potatisen i rikligt saltat vatten. Häll av och ånga av potatisen, passera eller pressa den genom en potatispress. Rör i varm grädde, rumstempererat smör och avslutningsvis parmesan. Smaka av med vitpeppar.

Recept från TV reklam, Guldfågeln och Leif Mannerström

Detta recept har jag bara gjort en enda gång eftersom det tar sin lilla tid att göra det men jag kan lova att det är värt det.

Kycklingroulader fyll...

0 Läs mer >>
12 st

1 förpackning pizzadeg, familjepizza 550 g

Fyllning:
400 g köttfärs
1 msk smör
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
½ tsk chilipulver
1 msk tomatpuré
1 dl vatten
salt
peppar
1 tsk majsstärkelse

Till pensling:
ägg
pinjenötter

Sätt på ugnen på 175 grader.
Fyllningen: Fräs färsen smulig i en stekapanna med smör. Skala och hacka lök och vitlök och låt det fräsa med färsen ett par minuter. Tillsätt spiskummin, chilipulver, tomatpuré, vatten, salt, peppar och koka ihop i 5 minuter. Rör ut majsstärkelsen i 1 msk vatten och rör ner i köttfärssåen.
Koka upp.

Rulla ut pizzadegen och skär den i 12 rutor. Lägg på fyllning och vik ihop till valfri form. Tryck till kanterna med hjälp av en gaffel.

Pensling: Pensla pirogerna med uppvispat ägg och stö på pinjenötter.
Grädda i 15 minuter.

Servera med en sallad

Piroger

0 Läs mer >>
5-6 port

600 g köttfärs
1 gul lök
200 g lätt crème fraiche med parmesan och vitlök
½ dl chilisås
1 msk tomatpuré
1 dl grädde
salt, peppar, paprika krydda
2 dl vatten

Gör så här
Stek köttfärsen i stekpannan med en klick smör. Skala och hacka löken i små bitar. Stek upp i stekpannan med köttfärsen. Krydda och tillsätt övriga ingredienser och låt puttra i ca 20 minuter.
 

Köttfärssås med parme...

0 Läs mer >>
5 portioner

625 g kycklingfilé
1 stor gul lök eller två mindre (eller 2-3 finhackade vitlöksklyftor)
1½ dl grovriven parmesan
3 dl matlagningsgrädde
1/2 kruka färsk basilika, strimlade blad
örtsalt
svartpeppar
1 tsk olja

Skiva löken eller finhacka vitlök och stek gyllene i olja. Ställ åt sidan.
Skölj, ansa och torka kycklingfiléerna. Lägg dem på rad i en smord ugnsform. Smaksätt med örtsalt och svartpeppar.
Blanda grädde och parmesan i en skål. Skeda upp och fördela jämnt på kycklingfiléerna.
Ställ in i ugnen på 200 grader i ungefär 25 minuter tills ytan fått fin färg och kycklingen är klar.
Ta ut och strö över strimlad basilika.

Servera med kokt ris eller pasta och någon grönsak.
 

Saftig parmesankyckli...

0 Läs mer >>
4 Portioner

2-3 tsk curry
2 tsk olja
2 paprikor
1 purjolök
500 g kycklingfilé
2 dl mellanmjölk
1 dl creme fraiche
paprikapulver

Fräs curryn i oljan och tillsätt paprika i bitar och strimlad purjolök. Skär kycklingfilén i mindre bitar, lägg i och låt steka med. Häll på mjölk och fraiche, låt det puttra 5 min. Smaka av med salt, peppar och paprikapulver.
Servera med ris och sallad.

Currykyckling med ris

0 Läs mer >>
4 port

4 kycklingfileér
1 gul lök
1 tsk olja
1-2 tsk curry
1 tsk paprikapulver
1 hönsbuljongtärning
2 dl vatten
1 röd paprika
2 äpplen
1 dl matlagningsgrädde
salt
peppar

Skala och hacka löken, Värm oljan i en gryta. Fräs löken några minuter. Strö på curry och paprikapulver. vänd ner kycklingfilérna i curryblandningen och låt dem få lite färg. Smula över hönsbuljongen och häll i vatten vid sidan. låt småputtra i ca 15 min. Kärna ur och strimla paprikan. Skala äpplena, kärna ur och tärna dem stort. Tillsätt grädde till kycklingen. Rör ner paprika och äpple. Låt småputtra i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
 
Serveras med ris eller couscous, mango chutney och skivad banan.

Currykyckling

0 Läs mer >>
5 portioner

680 g kycklingfilé
1 pkt bacon (140 g)
1 gul lök
5 dl matlagningsgrädde
1 tärning grönsaksbuljong
1 pressad vitlöksklyfta
chili & vitlök sås (Santa Maria)
soja
peppar
basilika
ev. salt


Klipp bacon i tunna skivor, strimla kycklingfilén och hacka löken.
Stek baconet och ta ur det från pannan, stek sen kycklingen i baconfettet. Strax innan kycklingen är klar så häller man i löken och sen baconet.
 

Nillas kycklinggryta ...

0 Läs mer >>
5 portioner

650 g strimmlad kycklingfilé
1 tsk olja
1 strimlad purjolök eller salladslök
1 liten burk skivade vattenkastanjer
1 burk kokosmjölk
1 msk Thai red curry pasta
1 msk kycklingfond
2 pressade vitlökskyftor
salt
pepparkrydda
mald ingefära
sambal oelek

Fräs kycklingen och efter en stund fräs löken och vattenkastanjerna, efter en stund blanda i resten av ingredienserna och låt det puttra en stund.
Smaka av med kryddorna, det kan bli starkt så därav har jag inte angivit hur mycket man skall ta för jag gillar det hett.

Servera med nudlar och sallad.
 

Nillas kyckling a la ...