Kyckling i dillsås


Nu har vi gått in i en ny vecka och jag udrar vart maj tog vägen. Inte många veckor tills man har semester.

Dillsås har jag aldrig gjort innan så det blir något nytt att göra.
Blev matlagning 2 dagar i rad för att jag skall iväg på lite jobb och aktivitet så hann inte med att laga mat under måndagaen.

Receptet hittade jag på Aftonbladet, jag kan har ändat lite på 

Kyckling i dillsås

2 portioner

300 g kycklingfilé
ca 10 cm purjolök
ca 1 dl vatten
1 tärning kycklingbuljong
1 dl creme fraiche
1/2 dill
1/2 tsk vit balsamvinäger
svart peppar
Salt

Dela kycklingen i bitar och bryn till en fin färg och låt dem bli färdigstekta.
Koka upp vatten och ha i buljongtärningen i en kastrull där kycklingen också får plats.

Skiva purjolöken och lägg den i buljongen. Lägg i kycklingen och låt koka en liten stund.
Rör sedan ner creme fraiche, dill, vit balsamvinäger och peppar.
Låt koka upp och smaka av med salt, peppar och dill.

Servera med kokt potatis och sallaf.

Hoppas att det smakar.
 
Visa fler inlägg