0 Läs mer >>
Nu blev det att testa något nytt och asiatiskt. Jag hade kvar Hoisinsås som jag gärna ville göra åt innan det blev gammalt. det håller visst i 2 veckor efter att man har öppnat den.

Jag köpte något som heter  Go Chu Jang som är en koreansk pepparpasta skulle man kunna säg att det är. i receptet får man välja hur mycket stryka man vill ha, jag gillar starkt och hade i 3 msk och det blev perfekt för mig.
Det blev en rätt som blev både söt och stark.
Hoisinkyckling

4 portioner

ca 600 g kycklingfilé
1 röd lök

sås
2 tsk sesamolja
1 msk ljus soja
1-3 msk go chu jang
1 dl hoisinsås
3 tsk garlic paste eller 3 pressade vitlökskyftor
2 tsk ginger paste eller färsk riven ingefära

200 g sockerärtor
salt efter behov

Blanda  ihop sesamolja, soja, go chu jang, hoisinsås, vitlök och ingefära till en sås.
Hacka löken och strimla kycklingen. Fräs kycklingen och löken i lite olja.
När kycklingen har fått färg så häll på såsen och rör om. Skär sockerärtorna i bitar och sätt i det sist och värm på dem så de behåller krispigheten.

Servera med äggnudlar.

Dessa ingredienser använde jag.
Så här ser såsen ut när ma blandat ihop allt. Den är ganska tjock.
Häll det över kycklingen.
På med sockerärtor
Det blir ingen sås av det direkt, men jag gillade blandningen sött och starkt. Gör gärna om detta recept.

Lycka till!

Hoisinkyckling

8 Läs mer >>
Jag har svårt att hitta svenska sajter som tar upp vad man kan tillaga i en Airfryer och hur länge det skall vara i och vilka grader det skall tillagas i.

Jag hittade holländskasajter som jag översatte lite ifrån för en del kunde man förstå var det var. Jag har bara börjat men mer kommer det att bli mer tiden. Allt har jag inte testat så tiderna kommer ev. att justeras efter att jag har gjort det.
Här följer några matvaror som kan tillagas i Airfryer i bokstavsordning. De som är understrukna har jag testat.

A
Ananas     12 min     200 grader

B
Banan     7 min     200 grader
Bratwurst     12 min     180 grader

C
Champinjoner     3-4 min     180 grader
Chorizo, 87% kötthalt     10-11 min    180 grader

F
Fiskpinnar (frysta)     6-10 min     200 grader

H
Hamburgare     8 min     180 grader

K
Korv, ICA selection 75% kötthalt     8-9 min     180 gader
Kotlett     10-14 min     180 grader
Kycklingbröst, tärnat     10 min     200 grader
Kycklingbröst     10-15 min     180 grader
Kycklingklubba     18-22 min     180 grader
Köttbullar, IKEA (frysta)     7 min     180 grader
Köttbullar     6 min     200 grader

L
Lax     15 min     180 grader

N
Nuggets (frysta)     6-10 min     200 grader    Vänd efter halva tiden

P
Pommes, Ziggy Fries, Lamb Weston (frysta)     15 min     180 grader     Vänd efter halva tiden
Potatisbullar, Felix (frysta)     10-13 min     200 grader     vänd efter halva tiden
Potatisskivor (egengjorda)     24 min     180 grader     skaka om efter halva tiden
Potatisklyftor (egengjorda)     18-22 min     180 grader     skaka om efter halva tiden
Potatiskroketter     12 min     180 grader
Potatistärnigar (egengjorda)     12-18 min     180 grader     skaka om efter halva tiden
Potatis Rösti     14 min     200 grader

S
Schnitzel, Scan (fryst)     ca 15 min     180 grader     vänd efter halva tiden
Strips, tjocka (frysta)     14-24 min     200 grader     skaka om efter halva tiden
Strips, tunna (frysta)     12-21 min     200 grader     skaka om efter halva tiden
Strips (egengjorda)     18-25 min     180 grader     skaka om efter halva tiden

T
Torsk     14 min     180 grader

V
Vegetariska vårrullar, ICA (Frysta)     ca 10 min    200 grader
Vitlöksbröd     4 min     160 grader
Vårrullar (frysta)     8-10 min     200 grader

W
Wienerschnitzel     10 min     180 grader

OBS!
Jag är nybörjare och har inte testat allt. Så en del tider och grader kan vara fel i listan. Har ni de rätta tiderna eller tycker något fattas på min lista som ni har testat så lägg in en kommentar så kommer jag lägga till det på min lista.
Tack!

Jag har  originalet en Philips Viva Collection. (här hittar ni min första recenssion)
Korv och strips
Potatisbullar med kotlettbacon (bacon är inte gjord i Airfryrn)
Schnitzel med strips

ICA Vegetariska vårrullar med Sweet chilisås

Tillagning i Airfryer...

0 Läs mer >>
Jag var tvungen att testa att ha i en Röd Curry ask i Crock Pot för att se om det funkade. Jag var redo på att smakerna skulle försvinna en del, men det försvann mer än vad jag trodde.

Jag förstår att det kan vara svårt att göra detta recept om man då inte har varit i Holland och handlat en ask med Röd Curry pasta.
Den ask jag skriver om ser ut så här.
Hur smidig som helst att använda när man lagar mat, i med kyckling, kokosmjölk och grönsaker och sedan denna asks innehåll.

AH Red Curry kyckling

ca 5 portioner

ca 650 g kycklingfilé
400 ml kokosmjölk
1 AH Röd Curry ask (går säkert att ersätta med ca 4 msk Röd Curry pasta)
4 tsk Santa Maria Gralic paste
2 tsk Santa Maria Ginger paste
1 st gul lök
2-4 msk Sriracha (eller mer beror på hur starkt man vill ha)
1 burk vattenkastanjer
Salt
Thai Curry krydda

Strimla kycklingen eller dela dem i bitar. Hacka löken och blanda ner kycklingen och löken Slow Cookern, strö salt och lite Thai curry på och blanda.

Blanda ihop kokosmjölk, AH Röd Curry, garlic, ginger och sriracha. Häll detta över kycklingen.

Koka det på låg värme i 4 timmar, efter 3 timmar så sätt i vattenkastanjerna.
Servera med nudlar eller ris.

Kycklingblandningen
Såsen innan kokning.
Klar efter kokningen.
Jag hade i mycket sriracha för jag gillar stark mat.

Santa Marias paste finns i kryddhyllan hos Coop.
 
Lycka till!

AH Red Curry kyckling...

0 Läs mer >>
Idag plockade jag fram min CrockPot igen, ville testa den igen. Har varit tveksam om jag skall ha kvar dem för jag har inte direkt fallit för den, har inte hittat direkt något gott att laga i den.
Annars får jag säga att det är hur smidigt som helt med att ha den att laga mat i. Man häller i ingredienserna och sedan så sköter den sig själv tills man serverar maten.

Airfryern fastnade jag för på direkten. Tillagade Chorizo i den igår, Den fräste ordentligt för att det är mycket fett i den. Men det blev gott. Ni hittar en liten lista med tillagningstider här, där finns Choizon med också.

Nu till receptet, jag hade inte sesamolja så det hade jag inte med i receptet. Var hittar men det i butiken, jag kollade bland oljorna men hittade inget där. Är det bland den asiatiska maten man skall leta efter det eller?

Detta recept är nog det godaste jag har gjort i denna CrockPot så den får stanna ett litet tag till hehe...

Asiatisk Sweet Chili Kyckling

4 portioner

ca 500 g kycklingfilé (går bra om det är fryst)
4 msk sweet chili sås
1/2 dl kinesisk soja
3/4 dl ketshup
1/2 dl farinsocker (eller vanligt socker)
2 msk hoisinsås
2 msk vitvinsvinäger
1 msk sesamolja
4 pressade vitlöksklyftor eller 4 tsk Santa Marias Garlic paste
ca 2 tsk riven ingefära eööer 2 tsk Santa Marias Ginger paste

Dela kycklingen i lagom stora bitar och lägg det i CrockPot.
Rör ihop resten av ingredienserna till en sås och häll det över kycklingen. Låt det koka på låg värme i 6 - 6½ timme eller 3-4 timmar på hög värme.

Mot slutet av kokningstiden kan man ta upp kycklingen och reda av såsen med 1½ msk maizena och ½ dl vatten som vispas ihop och håll ner det i såsen.

Servera med kokt ris.


När man såg vad man skall ha i det så blev man lite tveksam att detta skall kunna bli gott. Men det blev det. Något salt blev det, så tänk på vad man  har för soja i,
Nytt är att testa Santa Marias Paste. Jag gillade dem, smidigt att snvända.
När det puttrat på i 6 timmar ser det ut så här.
Vill man ha en smidig efterrätt till som inte tar någon tid att göra så kan man plocka fram detta från frysen.
Den var god att äta.

Lycka till!

Asiatisk sweet chili ...

0 Läs mer >>
Då gör jag mitt andra försök att laga mat i min CrockPot. Var lite skeptisk först att det skulle smaka något gott men vadå man måste våga testa lite.

Nu vet jag att mer kryddor behövs i, jag piffade upp med lite mer Ceyennepeppar och Sambal Oelek. Tyvärr blev såsen allt för fet för min smak och man såg det också hur fet den är. Så lättare kokosmjölk för min del.
Kan tillägga att jag gillar stark mat, så smaka av innan ni kryddar på mer.

Jag hittade inte minipeppar och gröna var slut så jag tog tre stora istället. Mycket smak försvinner när det kokar så länge för man blirverkligen skeptisk när man ser hur mycket man skall lägga i av en del saker.
Kycklingen blir väldigt mör....

Dessa ingredienser behöver man.
Bara vitlöken som saknas på bilden.

Röd Currygryta

ca 1 kg kyckling
500 ml ceamy kokosmjölk
400 g krossade tomater
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 tsk röd currypasta
2 tsk sambal oelek
2-3 msk fisksås
½ tsk malen ingefära
½ tsk malen koriander
2 röda minichili
2 gröna minichili

Strimla kycklingen eller köp färdigstrimlad som finns i frysdisken. Lägg kycklingen i grytan. Hacka chilin och skär löken i klyftor. Pressa vitlöken över kycklingen och häll sedan ner ingefäran, koriander, hackad chili och löken i klyftor. Rör om.
Blanda ihop kokosmjölk, krossade tomarer, röd currypasta, sambal oelek och fisksås. Häll detta sedan över klycklingen.
Lät det koka på högvärme i 5-6 timme.
Bara att hacka på :)
Kycklingblandningen innan såsen hälls på.
När Röd Currygryta är klar.

Lycka till!

Röd Currygryta - Slow...