Vietnamesisk inspirerad kyckling
Matlagningsdag idag och leveransdag till nästa vecka.
Jag kommer hoppa över Hellofresh nästa vecka för det var lite recept som jag inte kunde för och jag har lite annat planerat.
För första gången beställde jag hem mat från ICA för att slippa släpa på bussen. Ja visst dyrt men då kostar det minst 80 kr att åka med buss för jag skulle inte få med det hem på en tur.
Då blev det att testa hemkörning. Så jag fick hem det jag skall göra nästa vecka, så det blir en paus på bloggen nu för det är recept som redan ligger på hemsida.
Jag har Willys i närheten, men tyvärr har de inte allt jag skall ha. De håller på att bygga om så hoppas att de utökar sitt utbud lite mer.
Återstår och se.

Jag gjorde inte direkt helt efter receptet.
Vietnamesisk inspirerad kyckling
2 portioner
300 g strimlad kyckling
2 msk mjöl
salt
peppar
1 lime
25 ml soja
2 tsk socker
1 vitlöksklyfta
1/2 röd chili
1 schalottenlök
jordnötter
1 pak choi
1 morot
12 ml vitvinsvinäger
1/2 tsk socker
1 nypa salt
1 msk vatten
Skär moroten i tunna band med en potatisskalare. Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och nypa salt.
Lägg i moroten och ställ år sidan.
Grovhacka pak choi och schalottenlök. Lime inklyftor. Finhacka chili.
Blanda mjöl, salt och peppar med kycklingen.
Blanda soja, socker, generös skvätt lime och pressad vitlök till en marinad.
Stek kycklingen och löken. Blanda i marinaden när kycklingen är färdigstekt. Ha i chili.
Servera med vitlöksris, sriracha majo, pak choi och inlagd morot.
Hoppas det smakar.
Tips är att blanda majonnäsnoch sririacha tills smaken och styrkan passar dig.
