Kinesisk sötsur kyckling

 
Jag kan säga att denna smakar inte som den sötsura kyckling du får på en asiatisk restaurang.
 
Men den är god.
Receptet är till grunden från Hellofresh. Fick ändra lite för jag hade lite otur med en del ingredienser.
 
Grönsaker kan man alltid ändra om man vill, det skulle egentligen var i sockerärter och salladslök.
Kinesisk sötsur kyckling
 
2 portioner
 
300 g strimlad kycklingfilé 
salt
vitpeppar
1 msk vetemjöl
1 gul lök
 
2 st vitlöksklyftor
1/2 röd chili
1/2 dl japansk soja
12 ml vitvinsvinäger
80 g sweet chilisås
1 msk ketchup
 
valfria grönsaker, sockerärter, morot m.m.
 
1 apelsin
1 pak choi
jordnöttee
 
Blanda ihop pressad vitlök, finhackad röd chili, soja, vinäger, sweet chili och ketchup och ställ åt sidan.
 
Skär löken i tunna skivor, jag hade rivna morot kvar från en annan rätt som jag hade i.
 
Torka av kycklingen och blanda det med mjöl och krydda med salt och peppar.
Stek kycklingen och har i lök och grönsaker.
 
När det är klart häll i såsen och låt den tjockna till lite.
 
Strimla pak choi och tärna apelsin och blanda det till en sallad.
 
Servera med ris, apelsinsallad och toppa med jordnötter.