Honungkyckling med gochujang
Denna veckan blir det inte mina vanliga matlagningsdagar, brukar vara mån, ons och fre/lör.
Det blir istället tis, tors och lördag.
Håller mig till det asiatiska och Jennie Walldén. Hittade detta recept i hennes nya kokbok Smak.
Jag ändrar lite som passar mig och min matlagningsstil.
Det skall egentligen bara hel kycklingfile med pak choi, jag väljer att dela kycklingen i bitar och tar ris till istället.

Gillar man inte stark mat så var försiktig med gochujangen och smaka av.
Honungkyckling med gochujang
2 portioner
Honungkyckling med gochujang
2 portioner
2 st kycklingfiléer
2 salladslökar
sås
2 msk honung
2 msk gochujang (ta mindre om ni inte vill det skall vara starkt)
2 msk japansk soja
1/2 msk sesamolja
2 msk vitt vin
Blanda ihop såsen och ställ åt sidan.
Skär kycklingen i bitar och stek den. När det är genomstekt häller du på såsen och låter den bli varm. ha även i sallads lök och spara lite till toppning.
Server med ris och salladslök
Hoppas det smakar.
