Honungkyckling med gochujang


Denna veckan blir det inte mina vanliga matlagningsdagar, brukar vara mån, ons och fre/lör.

Det blir istället tis, tors och lördag.

Håller mig till det asiatiska och Jennie Walldén. Hittade detta recept i hennes nya kokbok Smak.
Jag ändrar lite som passar mig och min matlagningsstil.

Det skall egentligen bara hel kycklingfile med pak choi, jag väljer att dela kycklingen i bitar och tar ris till istället.
Gillar man inte stark mat så var försiktig med gochujangen och smaka av.

Honungkyckling med gochujang

2 portioner

2 st kycklingfiléer
2 salladslökar

sås
2 msk honung
2 msk gochujang (ta mindre om ni inte vill det skall vara starkt)
2 msk japansk soja
1/2 msk sesamolja
2 msk vitt vin

Blanda ihop såsen och ställ åt sidan.

Skär kycklingen i bitar och stek den. När det är genomstekt häller du på såsen och låter den bli varm. ha även i sallads lök och spara lite till toppning.

Server med ris och salladslök

Hoppas det smakar.