Ugnsbakad pasta bolognese


En färsgratäng som jag valde att ta bort en del i för jag tyckte det var onödigt att köpa hem saker som blir stående.

Det är bachamelsås, jag är för den saken inte så förtjust i det, men vill ni ha det så skall no absolut ha det i.

Blir lite längre mellan recept för jag har gjort det som jag tillagat innan.
Ungsbakad pasta bolognese

2 portioner
 
225 g nötfärs
vitlöksörter (finns ett recept på det under kryddor)
1/2 köttbuljontärning
ca 1 msk soja
ca300-400 g krossade tomater
2 port pasta
50 g riven smakrik ost
1 msk tomatpuré
1/2 gul lök

Sätt ugnen på 180 gr ader varmluft eller 200 g vanlig ung.

Finhacka löken

Koka pastan nästan klar och häll i en ugnsform.

Stek färs, lök och ha i salt.
Ha i tomatpuré, krossade tomater, köttbuljong, soja,vitlöksflörter, salt och peppar. Koka i hop såsen.

Häll pasta såen över pasta och blanda ihop. här väljer du om du vill ha backamel sås ovanpå.
Strö riven ost och sätt in i ugnen i 15 minuter.

Servera gratängen med en sallad.