Stekt kycklingschnitzel med potatissallad med spenat

 
I helgen blev det dags att balta med panering. Tycker alltid det blir kladdigt.
 
Försöker undvika dessa recept ett för jag är inte så bra på att steka dem fina och krispiga.
 
Till detta blev det en potatissallad med spenat.
Stekt kycklingschnitzel
 
2 portioner
 
2 kycklingfiléer 
50 g panko
1 ägg
2 msk vetemjöl
salt och peppar
 
2 port potatis
25 g majonnäs
75 ml creme fraiche
1 schalottenlök
gräslök
60 g spenat
1/4 tsk salt till lök
 
1 citron
 
Tärna potatisen ca 2 sm. Koka 11-13 minuter.
Skölj spenat.
Häll av vatten och ha i salt, peppar och spenat. Ställ åt sidan  och svalna.
 
Skär tunna skivor av löken och blanda med salt, ställ år sidan.
 
Banka ut kycklingen ca 2 cm tjock. Krydda med salt.
Blanda mjöl salt och peppar i en skål, ägg i en annan och panko i en tredje.
 
Vänd kycklingen först i mjöl sedan ägg och panko.
Stek 3-4 min på varje sida tills klara.
Lägg på papper.
 
Hacka gräslök, skär citron i klyftor.
Vänd majonnäs, creme fraiche, salt, gräslök, schalottenlök  med potatis och spenat.
 
Servera med citronklyftor.
 
Hoppas det smakar.