Fläskytterfile i honung och senapssås
Det var nu ett tag sedan jag gjorde något med fläskytterfile.
Tycker det är gott när man gör det i ugnen. Eftersom såsen ha honung i sig så får man räkna med att såsen blir söt.
Salladen till denna rätt var savoykål, morot och äpple. Der var längesedan jag köpte savoykål, gjorde det förr. Det är gott.

Till detta är det kokt potatis, när man hällt av vattnet ha i lite smör, salt och peppar. Hacka lite dill och ha i.
Fläskytterfilé i honung och senapssås
2 portioner
300 g fläskytterfile
12 g honung
12 g grov senap
1,5 dl matgrädde
1/2 kycklingbuljong tärning
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
Sätt ugnen på 220 grader, varmluft.
Krydda kötter med salt och peppar och stek den runt om och lägg den i en ugnsform.
Sätt in i ugnen i ca 12- 15 minuter, eller kör en termometer.
Presaa vitlök och blanda det med honung, senap och en skvätt panna.
I samma panna du stekte köttet blandar du honungblandningrn, buljong och matgrädde och sjud i 2-3min.
Skär köttet i tunna skivor och ha gärna i lite av köttsaften i såsen och rör om.
Servera med potatis och sallad.
Hoppas der smakar.
