Snabba Vietnamesiska udonnudlar med fläskfärs


Det blir återigen asiatisk mat, det är ju det jag gillar. Sedan så är detta enkelt att göra.

Det var något nytt med detta så det innehöll en ingefärspasta men jag kan tänka mig att det kan ersättas med riven ingefära.

Hellofresh recept som det är den sista tiden. Imorgon får jag min kasse tidigt och det är skönt att den kommer så.
Jag hade inte in kryddpåsen som är med Ginger Ninja då jag har svårt med den smaken så jag bytte ut den asiatiska kryddan mot svartpeppar, vitlök och lökpulver.

Tänk att ginger åt curry håller med mejram i.

Snabba Vietnamesiska udonnudlar med fläskfärs

2 portioner

250 g fläskfärs
150 g udonnundlar
ingefära
1/2 citrongräs
svartpeppar
salt
MSG
lökpulver
vitlökspulver
80 g sweetchilisås
1/2 dl japansk soja
chiliflakes
1 dl nudelvatten

Koka nudlarna enligt anvisningar och skölj med kallt vatten när de är klara. Ställ åt sidan.

Riv citrongräs fint.

Stek färsen med kryddor  så det blir brynt och klart.

Tillsätt chiliflakes, citrongräs, ingefära och stek 30 sekunder. Ha sedan i soja, sweetchili och nudelvatten. Ha sedan i nudlarna så de blir varma och blandas med färsen och såsen.

Servera med sallad.

Tips på en sallad är riven morot, gurka i grova bitar blandat med en skvätt limesaft.

Hoppas det smakar.