Sambal kyckling
Enkel mat idag och man startar en långledig helg.
På våren/sommar är det lite mer ledigt och man får kort veckor.
Dagens recept kommer från Året Runr nr 17 2024. Jag gjorde bara kycklingen och inte der tillbehör det stod i rätten. Om jag minns rätt var det någon morotsallad.
Jag valde att göra något annat.

Till detta blev det något som man gjorde i Hellofresh. Köpte en mix med vitkål, morot och sallad. Hade i lite gurka och äpple. Rörde sedan i aioli, valfri mängd.
Enkelt och gott.
Sambal kyckling
2 portioner
2 st kycklingfiléer
1,5 tsk sambal oelek
1 tsk honung
1 msk olja
salt
Sätt ugnen på 160 grader.
Blanda ihop sambal oelek, honung, salt och olja.
Badda in kycklingen med blandningen och lägg den i en ugnsform.
Stek den i ugnen i 30 minuter tills den är 72 grader.
Servera med valfritt tillbehör.
Hoppas det smakar.

Denna blandningen brukar köpa när jag gör denn sallad med aioli.
