Het kycklinggryta
God morgon får jag säga för nu är klockan strax efter 5 och jag kan inte sova.
Har haft dålig sömn den sista tiden. För att göra något så kan jag lägga in receptet på det jag gjorde i går.
Tror grundrecept kommer från Matmagasinet nr 6 2024. Jag gjorde inte exakt som i receptet och ändrade lite så därav är inte receptet helt som det som var i tidningen.

Jag tycker inte den var het, men kan tänka mig att den kommer vara het för de som inte har mycket kryddning i maten.
Het kycklinggryta
2 portioner
300 g kycklingfilé
1/2 purjolök
1 msk chipotlepasta
1 dl vatten
1 msk konc. kycklingfond
1,5 dl grädde
1 msk maizena, ljus
salt
Skär kycklingen i bitar, skiva purjolöken.
Blanda ihop vatten, fond, grädde och chipotlepasta och ställ åt sidan.
Stek kycklingen och när kycklingen inte är helt klar ha i purjolök, när den är mjuk ha i såsen.
Låt koka ca 5-7 minuter beroende på hur klar kycklingen var innan du hade i såsen.
Smaka av med salt och red såsen så den blir lite tjockare.
Servera med ris och sallad.
Hoppas det smakar.
