Ingefärskyckling med nudlar

 
Skönt att få äta mat som innan, har varit en vecka med mjukmat nu.
 
Så är det när man drar ut en visdomstand.
 
Idag blev det ett recept från en gammal kokbok som heter Njut av kyckling.
Blev lite annorlunda då jag bytte ut bambuskott mot vatten kastanjer. Hade en burk som behövdes göras åt.
 
Ingefärskyckling med nudlar
 
2 portioner
 
300 g kycklingfilé 
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
2,5 cm ingefära
1 morot
1/2 dl kycklingbuljong
2 msk thai soja
100 g bambuskott
2 salladslökar
 
Skär löken tunt och kycklingen i kuber. Moroten i tunna skivor.
 
Fräs löken, pressad vitlök, riven ringenfära och morot 1-2 minuter. 
Lägg i kycklingen och woka i 3-4 min tills genomstekt. 
 
Tillsätt buljong, soja och bambuskott och koka långsamt upp, sjud 2-3 minuter.
 
Servera med nudlar och garnera med salladslök.
 
Jag hade i lite vitpeppar och MSG som inte var med i receptet. 
 
Hoppas det smakar.
 
#1 - - Emma:

Hej!
Är du en aktiv bloggare? I så fall, gå med i gruppen "BlogBoost 2023 - nätverka med aktiva bloggare" på Facebook! (sök på gruppnamnet på Facebook eller klicka här https://www.facebook.com/groups/1009479486762927)​​

Där kan du som bloggare nätverka, dela insikter, och tillsammans med andra bloggare arbeta mot att förbättra och boosta era bloggar. Du kan öka din bloggs synlighet och inflytande :)​ (Det kostar givetvis ingenting)