Kasslergratäng med paprika
4 portioner
3 dl långkornigt ris
500 g kassler
3 paprikor, gärna i olika färger
2½ dl matlagningsgrädde
2-3 vitlöksklyftor
½ tsk salt
1 krm kajennpeppar
50 g hårdost
1. Koka riset enligt förpackningens anvisning.
2. Skär kasslern i tunna skivor. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna.
3. Lägg paprikorna i botten på en ugnssäker form. Fördela kasslerskivorna ovanpå.
4. Krydda grädden med pressad vitlök, salt, och kajennpeppar. Häll grädden i formen. Riv osten och strö över den.
5. Gratinera mitt i ugnen i 225 grader, ca 15 minuter.
6. Servera gratängen med ris. strimlad isbergssallad och bröd.
Källa: ICA
3 dl långkornigt ris
500 g kassler
3 paprikor, gärna i olika färger
2½ dl matlagningsgrädde
2-3 vitlöksklyftor
½ tsk salt
1 krm kajennpeppar
50 g hårdost
1. Koka riset enligt förpackningens anvisning.
2. Skär kasslern i tunna skivor. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna.
3. Lägg paprikorna i botten på en ugnssäker form. Fördela kasslerskivorna ovanpå.
4. Krydda grädden med pressad vitlök, salt, och kajennpeppar. Häll grädden i formen. Riv osten och strö över den.
5. Gratinera mitt i ugnen i 225 grader, ca 15 minuter.
6. Servera gratängen med ris. strimlad isbergssallad och bröd.
Källa: ICA
![](https://cdn2.cdnme.se/4704137/9-3/kasslergratang_med_ris_001_56accba4e087c32f115670df.jpg)
Gott!