En medelhavsexplosion

Fick detta hos mamma på midsommaraftonen, hon hade sett denna i programmet Halv åtta hos mig.

4 portioner

500 g färska räkor
1 st granatäpple
0.5 st urkärnad och hackad gurka
2 st strimlade salladslökar
1 st urkärnad och finhackad röd chili
Finrivet skal från 1 lime och pressad juice från 1/2 lime
1 msk olivolja
1 msk honung
1 tsk flingsalt
0.5 tsk blandpeppar (rosépeppar, vitpeppar, svartpeppar och grönpeppar)
4-5 droppar tabasco

Skala räkorna och blanda dessa med granatäpple, gurka, salladslök, chili och skalet från 1 lime och saften från en halv lime.
Stärk med 4-5 droppar tabasco och ställ in i kylskåpet i ca 30 min.
Serveras med en skiva vitt lantbröd.

Skaldjur | Räkor, Skaldjur | |
Upp