Annorlunda sjömansbiff

10-12 Port.
200-220 grader
50-60 minuter

1 kg köttfärs
50-75g margarin eller smör
2 tsk salt
2-3 kryddmått vit- eller svartpeppar
6-8 stora gula lökar
2 kg potatis
4 dl vatten + 2 köttbuljongtärningar
1 flaska lättöl
1 tsk timjan
2 dl riven ost

Dela upp och bryn köttfärsen i omgångar i varm stekpanna. Rör under tiden. Krydda med salt och peppar.
Skala och skär löken i tunna skivor. Skala potatisen, skär den i lite tjockare skivor.
Bred ut drygt hälften av potatisen i en smord långpanna. Täck med brynt färs, skivad lök och sista resten av potatisen.

Hetta upp vattnet i stekpannan och lös upp buljongtärningarna däri. Tillsätt lättöl och timjan och häll alltsammans över potatisen i långpannan strö över lite riven ost.
Gräddas mitt i ugnen tills potatisen är mjuk.

Gratäng, Köttfärs, Potatis | Gratäng, Köttfärs, Potatis | |
Upp