Parmainlindad kycklingfilé
Önskar alla ett gott nytt år till er som tittar in här.
Det blev nyårsmiddag hemma hos mig och hittade ett recept som jag ville göra.
Ingen tillagning på spisen utan allt i ugnen.
Såsen blev väldigt lösa, kan ha med att jag hade fryst kyckling, så en sås redning vore bra till det.
Parmainlindad kycklingfilé
2 portioner
2 st kycklingfiléer
1 pkt parmaskinka
1 dl creme fraiche
1,5 dl grädde
1,5 msk balsamvinäger eller balsamico
1 msk kalvfond
1/2 msk soja
salt
peppar
Potatisgratäng
ca 5 stora potatisar
1,5 dl riven parmesanost
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1,5 dl grädde
salt
svart peppar
Sätt ugnen på 225 grader
Skala och skiva potatisen, skär löken i tunna skivor.
Varva potatis, lök, pressad vitlök, parmesan, salt och peppar.
Högst upp skall det endast vara potatis.
Lägg pakplåtspapper på gratängen för att det inte skall bli bränt.
Sätt in i ugnen i 40 min till potatisen är mjuk.
Vira in kycklingen med parmaskinka, jag delade kycklingen i 2 delar för enkelheten. Särskilt om de är stora för man kanske inte orkar en hel filé.
Jag kryddad kycklingen med salt och peppar innan jag virade in den.
Sätt in kycklingen i ugnen i 10 min.
Blanda creme fraiche, grädde, balsamvinäger, kalvfond ich soja.
Vispa ihop ordentligt. Krydda med salt och peppar.
Häll över såsen på kycklingen och stek ytterligare 20 min i ugnen.
Servera med sallad.
Hoppas det smakar