Har köpt mig en Airfryer

Nu i veckan köpte jag mig en Philips Airfryer, den vanliga modellen. HD9220/20.
Jag har tittat ett bra tag på dessa apparaten som skall göra maten fettsnålt men ändå känna som det är friterat. Men det har inte blivit av att jag har köpt det.

Mamma hade kollat på det och ville ha en och när hon sa det till brorsan så hade han precis skaffat den fast i en XL modellen.
Han är helnöjd med sin och han köpte en till mamma som blev frälst i den så det gjorde att jag vågade på att skaffa mig den också.
Visst den är stor och tar en stor plats och ser lite klumpig ut, inte lätt att på bild visa hur stor den är, men nu har jag mycket bänkyta som gör att jag kan ha den framme. Annars får man tänka på att den tar stor plats i ett skåp.

Denna tar  800 g och ca 4 portioner.
Det är en korg i formen som man lägger maten i.
Att det är en korg i är att fettet kommer droppa ner så man kan sätta folie i borten som skyddar och tar emot det mesta fettat så det blir enkelt att rengöra. Den tål att sättas in i diskmaskinen.
En liten guide på tider finns på Airfryern.
Mer finns i den receptbok som följer med.
Kan tilläga att det sämsta med denna bok är att det står enbart på franska, holländska och engelska. Men jag lyckade googla fram receptboken där det står på svenskan. Här hittar man den.

Jag har försökt att googla fram lite mer information om tillagningstider och vad mer man kan göra i den men det är svårt att hitta, jag hittade holländska sidor med information men eftersom jag inte förstår språket så skall jag se om man inte kan översätta det. Har ju bror min som bor i Holland om jag skulle behöva hjälp med något.

Hur fettsnål är Airfryern?
Det beror väl lite på vad man stoppar i det men en del av fettet rinner ju bort när den tillagas i Airfryern.
På kartongen och Philips sida står det 80% fettsnålare gällande Pommes frites och då jämför man men en fritös.
Om man gör egna strips räcker det med max 1 msk olja att tillsätta.

Jag hittade ett märke som verkar vara nytt på marknaden som heter Lamb Weston som har olika sorter potatis och där står faktiskt hur länge de skall vara i Airfryern.
Supersmart tycker jag och måste säga att dessa pommes är goda och krispiga. Det blir som en friterade men ändå inte drypande av olja.

Min första måltid blev dessa Pommes och en korv med hög kötthalt. Det var supergott och kändes som att man hade köpt den på en bra korvkiosk. 
Det går att använda ugnsformar i denna Airfryer som är gjorda av glas, keramik, metall eller silikon. Man kan faktiskt baka i denna Airfryer.
När man använder formar så skall man tänka på att det finns lite utrymme runt skålen och att den inte är högre än 8 cm.

Det finns delar att köpa till Airfryern som  man bla kan hitta på deras sida, Se här.
Hittade en matseperator som man kan dela korgen som är i Airfryern om man inte vill att maten skall blandas ihop, det är en smart grej som jag kan tänka mig att köpa. Sedan har jag sett ett galler som gör att man kan få två våningar i Airfryern om man skall göra mycket mat i den som inte skall liggas på varandra. Det är också en smart grej, men vet inte om den passar till just min Airfryer.

Om jag lyckas få ihop en lista med olika tillagningstider så kommer jag lägga ut det på denna sidan.

Visa fler inlägg