Äppelpaj muffins

På ett fik som inte finns mer köpte jag en äppelmuffins med smuldeg på och tyckte den var god, så jag ville testa att göra dem.

Det är lite mer moment än vad det är att göra vanliga muffins. Jag skall ärligt säga att jag har nog inte gjort muffins här hemma innan, har varit med andra som har gjort det.
Någongång skall det var den första gången, och då ger man sig på det värsta.

Kan man följa ett recept så kan alla baka.

Jag kan ju göra lite tvärt om, som att man skall vända ner mjöl/bakpulver i äggsmeten, när jag gjorde det så såg det ut som den skar sig, så allt åkte ner i köksassistenten och smeten blev mycket bättre.
Med en klicka vaniljvisp hade det satt punkten på I för de blev goda och smakade äppelpaj. Smuldegen var lite smulig så lättast att äta med sked.

Om jag skall baka mer muffins så tror jag att jag skall ha en muffins form så man kan ställa formarna där för annars flyter muffins ut om formarna är för tunna.

Äppelpaj muffins

ca 12 st

100g smör
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 st stort äpple
1 msk kanel
2 st ägg

Smultäcket
1 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 dl socker
75 g smör

Gör så här:
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Smält smöret och tillsätt mjölken. Blanda i det i äggsmeten.
Blanda mjöl och bakpulver i en skål och vän sedan ner det i äggsmeten till en jämn smet.

Nyp ihop ingredienserna till Smuldegen.

Skala och skär äpplet i små bitar och smaksätt med socker och kanel, ta socket efter tycke och smak, ca 1 msk

Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet och lägg sedan på en sked med äppelbitar. Toppa muffinsen med med smuldeg och grädda i 200 grader varmluft i ca 15 minuter i mitten av ugnen.
Smuldegen och äpplen, jag kunde haft i mer kanel, hade inte riktigt 1 msk.
Som syns på bilden så klarar inte formarna av att hålla formen.
Har ni några tips på vad jag kan förbättra mig på gällande att baka muffins så tar jag gärna emot era tips.

Får se vad man bakar nästa gång.
Ha det så gott
Kramizz
Visa fler inlägg