0 Läs mer >>
Denna gratäng gjorde jag på nyårsafton. Det var längesedan jag använde min ugn får jag erkänna för man har kört med Airfryern på en del mat man har gjort.

Ingen svår gratäng att göra och det är sådant jag gillar att göra när man kan vara klar inom en timme.
Nu får jag tänka till hur mycket jag har tagit, det är ytters sällan jag använder mått när det gäller kryddning och en del ingredienser, då är det typ att det ser ut att vara 1 msk osv.

Kycklinggratäng med bacon

ca 4 - 5 portioner

ca 650 g kycklingfilé (påse minutstrimlor)
2 pkt bacon
3 dl creme fraiche
1 dl matlagningsgrädde
1 msk brynt schalottenlökfond (Bong)
ca 3 msk sweet chilisås
ca 2 msk sambal oelek (jag gillar stark mat, så det går bra med 1-2 tsk)
150 g riven västerbottenost
salt 
svartpeppar

Sätt ugnen på 225 grader.
Strimla kycklingfilén och klipp bacon. Stek baconet en stund och ta upp det ur pannan, stek kycklingen i baconfettet och när det har fräst en stund lägg i baconet igen och häll i creme fraiche och grädde. Krydda med schalottenfonden, chilisås, sambal oelek och svarpeppar.

Smaka av om det behövs mer kryddning och ev salt. 
Häll över allt i en gratängform och strö över osten.

Låt gratängen stå i ugnen i ca 15 minuter.

Serveras med ris och sallad.

Jag hade även vitöksbröd till som jag gjorde i Airfryern som blev gott till gratängen, hur jag gjorde dem hittar ni här.
Ha en härligt nytt år, jag kan inte lova något om att bli bättre på att lägga ut recept, men några skall jag väl få till under året hoppas jag.
Kramizz

Kycklinggratäng me...

0 Läs mer >>
Nu var det allt ett bra tag sedan jag lade upp något i bloggen, tyvärr har jag inte varit inspirerad av matlagning och har gjort det gamla vanliga och inte testat på något nytt.

Igår var det ju nyårsaftonen och hade min mamma på besök så då blev det att testa något nytt. Jag älskar vitlöksbröd som man får ute på restaurangerna, Så jag tänkte att jag skulle göra vitlöksbröd till maten.

Ugnen var upptagen med en gratäng och då fick Airfyerna göra jobbet.

1 Baguette
0,5 dl olja
1 tsk Santa Maria garlic paste
 
Jag skivade baguetten i skivor, i min Airfyer fick det plats 8 skivor.
Blandade oljan md garlic pasten och penslade på brödet. Olja kan man välja vilken man tycker om, jag valde rapsolja som jag hade hemma.

Jag värmde inte upp Airfryern innan och körde i ca 7 min på 160 grader.

De hade en lätt smak av vitlök och med lite flingsalt på så får man lite sälta om man vill ha det.

Jag kommer säkert kolla om jag kan få dem mer färg på dem igenom ändring av tider m.m. Nästa gång skall jag ha folie i för det rinner mycket olja,

Hoppas det smakar!
Kramizz

Vitlöksbröd i Airf...