Krämig kycklinggratäng med soltorkade tomater

 
Ingen semester från matlagning, men skulle vilja ha det.
 
Dagens recept hittade jag i Hemmets veckotidning nr 23/24. Jag gör inte helt som ser står i receptet, som vanligt för det visade sig att glömt köpa en sak.
 
Gratäng är rätt skönt att göra för man hinner med att göra iordning när den står i ugnen.
Man kan välja att ha färsk potatis eller pasta till denna rätt, valde pasta för det äter jag inte så ofta.
 
Krämig kycklinggratäng med soltorkade tomater
 
2 portioner
 
2 kycklingfiléer 
salt
svart peppar
3 soltorkade tomater i olja
1/2 dl färsk basilika
1-1,5 dl lagrad ost ex västeebottensost
 
Senapssås
1-2 st vitlöksklyftor
1,5 dl grädde
1,5 msk fransk senap
1/2 msk majsstärkelse 
 
Sätt ugnen på 200 grader.
 
Dela kycklingen i 3 botat på längden. Salta och peppra.
Bryn den och läg i en ugnsform.
 
Strimla soltorkad tomaterna och basilika. Stö det över kycklingen.
 
Blanda ihop såsen och häll över kycklingen. Strö över osten.
 
Gratinera i ca 20 min.
 
Servera med tomater, färsk potatis eller pasta.
 
Hoppas det smakar.