Japansk umamiglaserad kyckling


Jag var lite tveksam om jag skulle lägga i in detta recept i min receptbank.

Varför?
Jo för Umamisåsen som var med i denna rätt är inte lätt att återskapa, men varför inte den kommer med här.

Nästa rätt jag skall göra har också något nytt som är svårt att återkapa men kommer till det då.
Jasminris till denna rätt och vitlöksdressingen tycker jag var att denna rätt gick hem för mig.

Såg att en ingrediens var ostron så jag kan tänka mig att man har i lite ostronsås i denna rätt och det finns även umamisås at köpa. Så ma kan ta en favorit.

Japansk umamiglaserad kyckling

2 portioner

300 g strimlad kyckling
2 msk mjöl
1/4 tsk salt

Sås
50 g umamisås, ex ostronsås eller färdig umamisås
ca 1 msk japansk soja
1 dl vatten
salt

Dressing
50 g majonnäs
1/2 pressad/riven vitlöksklyfta
salt peppar

Sallad
75 g strimlad rödkål
ca 15 cm gruka
1 morot
1 lime
 
Skala morot i långa band med en potatisskalare, gurka i tunna halvmånar och halvera lime.

Blanda rödkål, morot, gurka, salt och limesaft.

Torka av kycklingen och vänd ner mjöl och salt. Stek kycklingen 4-5 minuter, genomstekt.

Rör ner umamisås, soja, vatten, salt och en nypa peppar. Sjud 1-2 min.

Blanda majonnäs, vitlök, salt och peppar.

Servera med jasminris, sallad och om man vill kan man toppa med sesamfrön.

Hoppas det smakar!