Stekt kyckling med cous cous


Kyckling är mitt favorit protein och man kan göra mycket olika varianer av kyckling men enklast är ändå att steka det.

Det är första gången jag använde mig av en egenblandad rub och den var inte alls dum. Serverade kycklingen med cous cous, sallad och egengjord Tzatziki.
Stekt kyckling med cous cous

2 portioner

2 kycklingfileér
kycklingrub, recept finns här
ev. salt, peppar

cous cous (2 portioner)
1/2 grönsaksbuljong
1/2 msk olja

gurka
tomat
morot
1 mango

Börja med att dela kycklingen i 2 delar så du får 2 tunna skivor, gnid in ruben i kycklingen och lägg den på en tallrik och in i kylskåpet och låt marienera i minst en timme.
Du kan tillsätta mer salt och peppar om du smakat av ruben innan och tycker att den behöver mer sälta och styrka.

Skär gurka i skivor och tomat i små klyftor och tunna skivor av morot med en potatisskalare.
Dela en mango och skär den i mindre kuber.

Stek kycklingesn tills den är genomstekt.

Tillaga cous cous enligt paketets anvisningar och blanda i olja och buljong till det kokande vattnet.

Servera kycklingen cous cous, grönsaker, mango och Tzatsiki.
Passa på att gör en egen Tzatziki medans du väntar på att kycklingen vilar med ruben på i kylskåpet.

Tzatziki

2 portioner

1,5 dl yoghurt
ca 10 cm gurka
1-1,5 vitlöksklyfta
salt
peppar

Riv gurkan och salta den lite och låt den vila en liten stund och krama ut vätskan ur den så mycket det går.

Lägg den i yoghurten och blanda. 

Riv vitlöken häll i den i yoghurten och smaka av med salt och peppar.
Tips!
Stek hela kycklingfilén i Airfryern i ca 16-18 minuter på 195 grader.

Man kan blanda i grönsaker i cous cousen, precis som i den Turkiska kyckling bowlen, recept finns här!

Finhacka röd paprika, morot och rödlök, stek det en stund, lite krispighet kvar. Tillsätt 1 pressad vitlök i slutet och smaka av med salt.
Blanda i grönsaksblandningen i cous cousen.

Smaklig måltid!