Turkisk kycklingwok


En fresh rätt med kyckling, bulgur och granatäpple.

Jag har svårt med mått av krydda så marinaden kan man smaka av innan man sätter i kycklingen så man tycker det är bra smak på den.
Turkisk kycklingwok

2 portioner

Marinad
300 g kycklingfilé
1 msk olivolja
3 msk yoghurt
1 vitlöksklyfta
Paprika, malen
peppar
salt
oregano
basilika

1 liten rödlök
1 röd paprika
1 morot
1 vitlöksklyfta
1 granatäpple
bladpersilja
 
85 g okokt bulgur

Skär kycklingen i strimlor. Blanda ihop olivolja, yoghurt, pressad vitlök och kryddorna, mortla gärna oregano och baslilka.
Smaka av om kryddningen är bra och vänd ner kycklingen sedan, häll på mer yoghurt om det behövs.

Koka bulgur enligt anvisningar på paketet i lättsaltat vatten.

Finhacka rödlök, paprika och morot, pressa vitlöken.

Rulla ganatäpplet för att underlätta att kärnorna lossnar lätt och halvera den. Häll upp en skål med vatten och hålla ganatäpplet i den och lossna kärnorna med fingrarna, du undviker att köket blir rosa om du har den under vatten. Häll av vattnet från kärnorna.

Stek lök, paprika och morot i ca 3 min och tillsätt pressad vitlök och stek ytterligare en halv minut.

Finhacka persilja

Blanda grönsakerna med den färdigkokta bulgurn. Salta den lite

Stek kycklingen med marinad och stek i 5 minuter eller tills den är färdig, smaka av med salt och peppar.

Blanda i persilja och 1/2 msk olivolja i bulgur.

Servera kycklingen och bulgurn med lite yoghurt och toppa med grantäppelkärnor och persilja.

Hoppas att det smakar.