Stekt kyckling i senapsås


Äntligen fredag och man skall få har några dagars ledig, haft fullt upp denna vecka så skönt att man slipper planera maten.

Detta recept fanns det fler steg i än vad jag gjorde gör jag kände att jag inte riktigt orkade med det efter en intensiv arbetsdag. Men jag använda alla ingredienser men förenklade det för mig.
Som ex det skulle vara klyftpotatis, men vilken form det är spelar ju ingen roll, man skulle även gratinera kålen men jag valde att ära den rå, tycker det är godare.

Stekt kyckling i senapsås

2 portioner

2 st kycklingfiléer
1,5 dl matgrädde
1 vitlökslyfta
12 g grov senap
1/2 kycklingbuljongtärning
1 msk vatten
salt
peppar

Sätt ugnen på 220 grader.

Stek kycklingen så den får en fin färg, och lägga den i en ungsform och in i ugnen i ca 11-12 tills den är klar (72 grader innertemp) Jag brukar köra en termometer så slipper jag hålla koll på tiden.

I samma pannan hettar du upp och ha i matgrädde, senap, pressad vitlök, kycklingbuljong och vatten. Låt det sjuda 1-2 minuter till det blir varmt och tjocknar.

Smaka av med salt och peppar.

Servera med rostad potatis och sallad.

Hoppas det smakar.