Medelhavskryddad kyckling

 
Dags med lite mat igen och det blir kyckling. Det går alltid gem hos mig.
 
Nu går det inte köpa den kryddblandningen jag hade på eftersom det är i grunden ett Hellofresh recept.
Den kryddblandningen som var med heter Medelhavets pärlor och innehåller bla lök, chili, oregano, timjan, basilika, vitlök, rosmarin och svamp.
 
Medelhavskryddad kyckling
 
2 portioner 
 
300 g BBQ matinerad kycklingfiléer (2 st)
salt
oregano, timjan, basilika
chili, lök och vitlök pulver
 
Sås
76 g yoghurt
citronsaft
salt och peppar
 
Sallad
ruccola
salladsost
tomat, grovhackad
röd lök, tunt skivad
 
Sätt ugnen på 220 grader varmluft.
 
Krydda kycklingen med salt och kryddor. Stek kycklingen så den får en fin yta och sätt in den i ugnen.
Ca 11-12 min, tills den är 72 grader i innertemp.
 
Blanda ihop såsen.
 
Blanda salladen.
 
Servera kycklingen med ugnsrostade potatis, sås och sallad.
 
Hoppas det smakar.