Ugnspannkaka med bacon

 
Nu har det varit nästan en vecka uppehåll med matlagning.
 
Är tillbaka med några rätter innan det blir lite uppehåll igen.
 
Jag har aldrig gjort ugnspannkaka, det har blivit pannkakor istället.
 
Detta recept kommer från Hemmets veckotidning nr 9/24.
Stod 225 grader varmluft men det gav färg direkt så man fick sätta folie på direkt. Skulle nog välja 200 grader varmluft istället.
 
Ugnspannkaka med bacon
 
2 portioner
 
2 ägg
3 dl mjölk
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 msk strösocker
salt
peppar
1 pkt bacon 
lingonsylt
 
Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
 
Vispa ihop ägg, mjölk och mjöl till en klumpar smet.
Tillsätt socker, salt och peppar. Låt sväla 10 min.
 
Smörj en ugnsform med smör, ca 13 x 18 cm.
 
Häll i smeten, tillaga i ugnen i ca 30-40 min. Lägg ev. Folie på om den får för mycket färg.
 
Stek bacon knapert och låt rinna av på papper.
 
Servera med bacon och lingonsylt.
 
Hoppas det smakar.