Fläskytterfilé i gräddsås

 
Oj oj vilken värmebölja det kom efter en tids kyla. Borde plocka fram fläkten så man får lite rörelse av luften i lägenheten.
 
Har varit iväg lite och handlar på Maxi och varit hos optikern, ingen förändring på synen på närmare 5 år nu.
Skönt att slippa dyr kostnad nu när man har progressiva glasögon.
 
Dagens recept kommer från ett Hellofresh recept som jag gjorde då när jag hade det, enkelt och gott.
 
Köttet såg väldigt rosa ut mot vad jag brukar få, ändå körde jag till samma temperatur som alltid och kollade temperaturen i köttet och det var över 72 grader.
Kan det vara köttet som gör det?
Det skall vara Hellofreshs vitlöksflörter som krydda men jag valde ha annat eftersom jag orkade inte blanda ihop en liknande krydda.
 
Fläskytterfilé i gräddsås
 
2 portioner
 
300 g fläskytterfilé 
salt
peppar
vitlökspulver
lökpulver
2,5 dl grädde
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 kycklingbuljongtärning
basilika
 
Sätt ugnen på 200 grader.
 
Putsa och krydda fläskytterfilén med salt, peppar, votlökspulver och lökpulver.
 
Bryn den i en panna så den får en fin yta.
 
Sätt in i ugnen och låt den gå klar till 72 grader. 
 
I samma panna som du stekt köttet har du i grädde, buljong, vitlök och basilika. Låt det koka upp i ca 1-2 minuter.
 
Smaka av om der behövs salt och peppar.
 
Skär köttet i skivor och servera med kokt potatis och sallad.
 
Hoppas det smakar.
 
Något som är gott är att köpa en sallads mix och hai äpple i bitar till denna rätt.
Denna mix brukar jag köpa när jag gör den salladen.
Hade inte den hemma idag så det fick bli det vanliga.
 
Visa fler inlägg