Rebellpasta med kyckling
Ny vecka och en del av Sverige har sportlov och är i fjällen och åker skidor.
För mig är det jobb och matlagning.
Dagens recept hittade jag på Instagram av Jennie Wallden. Lade till kyckling för jag behöver protein.
![](https://cdn2.cdnme.se/4704137/9-3/1000007725_65ca55e19606ee2355c6f65f.jpg)
Kycklingen gjorde jag enkel, bankade ut den på den tjocka sidan så den blir mer jämntjock. Lite salt och svartpeppar.
Stekte den på båda sidorna och mor slutet hade jag i en blandning på 1 msk japansk soja och 1 msk flytande honung så steker jag klar kycklingen. Kycklingen blir lite karamelliserad.
Rebellpasta
2 portioner
2 port pasta
3 vitlöksklyftor, finhackad
2 tsk gochujang
1 msk japanska soja
1 msk ostronsås
1 dl parmesan
1 salladslök, tunt skivad
Koka spagetti enligt förpackning. (1 min kortare)
Spara lite av pasta vattnet.
Stek vitlök i smör och tillsätt gochujang efter 1 minut.
Tillsätt soja, ostronsås, spagetti och 1 dl pasta vatten.
Rör om i 1 minut på medelvärme.
Tillsätt parmesan och fortsätt röra i ytterligare 1 minut.
Häll på med pastavatten om det behövs.
Servera med kyckling och salladslök.
Hoppas det smakar.
![](https://cdn3.cdnme.se/4704137/9-3/1000007726_65ca57fb9606ee2355c6f682.jpg)