Arrabiata på blandfärs
Året är snart slut och här kommer årets sista recept på denna blogg.
Så klart är jag tillbaka nästa år, kanske hinner jag med ett recept de första dagarna, men annars blir det först i mitten av januari jag är tillbaka, tar en liten paus.
Sista Hellofresh receptet fårn den senaste lådan.
Rätten skall toppas med basilika och ost. Glömde det när jag tog korten.
Arrabiata på blandfärs
2 portioner
250 g blandfärs
vitlöksörter (finns recept under kryddor)
125 g körsbärstomater
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
12 ml balsamvinäger
2 msk pasta vatten
2 port spagetti
basilika
20 g riven ost
70 g tomatpuré
1 paprika
chiliflakes
1/2 tsk socker
salt ochbä peppar
Koka pastan enligt anvisningar, spara pasta vatten.
Tärna paprika, skör tunna skivor lök och pressa vitlök.
Stek färsen med lök, paprika, körsbärstomater och salt tills färsen är brynt (klar)
Tillsätt vitlök, vitlöksörter och chiliflakes och sjud 1-2 min.
Ha sedan i balsamvinäger ä, tomatpuré, pasta vatten och socker. Sjud 1-2 min.
Rör ner pastan och hälften av osten.
Toppas med basilika och ost.
Hoppas det smakar.