Kycklingstroganoff

 
Vilket väder, typiskt aprilväder kan man sägs.
 
Nu vill man stanna inne när det är så här. Då blir det bra att laga mat för man har inget annat att göra.
 
Receptet hittade jag i Hemmets Veckotidning nr 12 2024. 
Jag valde att inte ha i champinjoner (100 g). Valde att ha i 2 dl matgrädde i stället för 1 dl vispgrädde och 1 dl vatten.
Kan säga att utan dillen så var den ganska tråkig sås. Mycket dillsmak så man behöver gilla dill om man gör denna rätt eller minskar ner mängden dill. 
 
Kycklingstroganoff
 
2 portioner
 
300 g kycklingfilé 
1/2 gul lök
2 dl matgrädde
maizena redning
2 msk chilisås
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk paprikapulver
2 msk hackad dill
salt
peppar
 
Skär kycklingen i bitar och hacka löken och dill.
 
Blanda ihop grädde, chilisås, dijonsenap och paprikapulver.
 
Stek kycklingen nästan klar och ha i löken (och champinjoner) till fin färg.
 
Ha i såsen och låt det småkoka några minuter, om redning behövs så ha i det för att då såsen tjockare.
 
Smaka av med salt och peppar. Ha i dill det sista.
 
Servera med ris och sallad.
 
Hoppas det smakar.