Varm Kycklingsallad


En sallad är ju inte dumt, lite vam är gott när det inte är sommar.

Du kan välja att köpa krutonger men det är enkelt att göra det själv om man har bröd hemma.
Varm Kycklingsallad

2 portioner

300 g kycklinginnerfilé
1-2 morötter
60 g valfri salladsmix
1 tomat
1 vitlöksklyfta
1 ljus baguette, eller annat ljust bröd
2 ägg
12 g grov senasp, ca 2 tsk
1/2 dl majonnäs
valfri riven ost
salt
peppar
 
Sätt ugnen på 200 grader varmluft.

Pressa vitlöken, riv moroten i remsor med en potatisskalare, tärna tomaten och skölj salladsmixen.

Tärna brödet i krutongstora bitar. Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med vitlök, generös skvätt olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen 8-10 min eller tills krutongerna är krispiga och gyllene.

Krydd kycklingen med salt och peppar och stek kycklingen i 3-4 minuter på varje sida tills de är genomstekta. Lägg över på en tallrik.

Steg 2 ägg och skär kycklingen i tunna skivor.

Blanda senap, majonnäs, 1 msk vatten och en skvätt olivolja, 10 g finriven ost, salt och peppar i en skål.

Tillsätt salladsmix, tomat och morot och vänd salladen precis innan serveringen.

Servera sallad, kyckling och vitlökskrutonger med stekt ägg och strö över ost.


Salladsmix kan man ta det man gillar eller göra en egen mix av sallad, jag gillar med vitkål i så att det blir lite matigt.

Smaklig måltid.