Kyckling i gräslökssås
Kycklingrätt med creme fraiche och gräslök går alltid hem.
Det är en enkel rätt som man inte behöver lägga så mycket tid på.
Kyckling i gräslökssås
2 portioner
300 g strimlad kycklingbröstfilé
1 dl creme fraiche
4 g kycklingbuljong (torkad) eller en skvätt fond
5 g grässök
1/2 chili
1 vitlöksklyfta
150 g spetskål
1 äpple
salt
peppar
Finhacka chili och gräslök, pressa vitlök.
Stek strimlad kyckling, tillför salt och peppar. När kycklingen är genomstekt lägg det på en tallrik.
Strimla spetskål och lägg i en skål, ha i lite salt så den mjuknar upp lite. (Massera in saltet)
Skär äpple i bitar och blanda det med spetskålen och svartpeppar.
Fräs vitlök och chili i ca 1 minut. Häll i creme fraiche, kycklingbuljong och 1/2 dl vatten, låt det sjuda i ca 2 minuter.
Lägg i kycklingen och gräslök och värm upp det. Smaka av med salt och peppar. (spara lite gräslök till garnering)
Servera kycklingen med kokt potatis och spetskålsalladen.
Smaklig måltid!
2 portioner
300 g strimlad kycklingbröstfilé
1 dl creme fraiche
4 g kycklingbuljong (torkad) eller en skvätt fond
5 g grässök
1/2 chili
1 vitlöksklyfta
150 g spetskål
1 äpple
salt
peppar
Finhacka chili och gräslök, pressa vitlök.
Stek strimlad kyckling, tillför salt och peppar. När kycklingen är genomstekt lägg det på en tallrik.
Strimla spetskål och lägg i en skål, ha i lite salt så den mjuknar upp lite. (Massera in saltet)
Skär äpple i bitar och blanda det med spetskålen och svartpeppar.
Fräs vitlök och chili i ca 1 minut. Häll i creme fraiche, kycklingbuljong och 1/2 dl vatten, låt det sjuda i ca 2 minuter.
Lägg i kycklingen och gräslök och värm upp det. Smaka av med salt och peppar. (spara lite gräslök till garnering)
Servera kycklingen med kokt potatis och spetskålsalladen.
Smaklig måltid!