Chili Con Carne - Slow Cooker

Jag satt och lyssnade på en bok och i den så lagade hon en Chili och det gjorde att jag blev sugen på att göra chili con carne och varför inte göra den i min Crock-pot. 
Hade inte alla ingedienser hemma så det blev att gå till affären ovh införskaffa det, hade tänkt att göra på 500 g köttfärs men ändrade mig i butiken så det blev 1 kg istället. 
Chilipulver har jag övergivit att ha i för att det är för mesigt för mig, minns när vi skulle göra vår första chili hemma och mamma hon hade nästa i en hel burk med chilipulver, så det blev chilipeppar i sedan och lite cayennepeppar.
Hittade en annan chili i butiken...
Så den åkte i grytan, kan säga att denna har sting i sig. Det var på gränsen att jag hade tagit i för mycket. Men det gick att äta hehe. Var försiktig om ni använder denna krydda i.

Chili Con Carne

8 personer

1 kg köttfärs
2-3 gula lökar
2-3 paprikor (valfri färg eller blanat)
4 vitlöksklyftor eller 4 tsk santa maria garlic paste
1 burk vita bönor i tomatsås
1 pkt vitabönor
2 pkt krossade tomater (á 390 g)
salt
valfri chilipeppar sort (eller chilipulver)
paprika (krydda)
Persilja

Stek först köttfärsen, om ni har en slow cooker som har stekfunktion så använd den. Lå färsen rinna av. Hacka löken och ev stek den om ni vill ha en stekyta på den.
Lägg färsen i grytan och lägg sedan i hackad lök, hackad paprika, pressad vitlök, krossade tomaterna och krydda med chilipeppar/pulver, paprika och salt. 
Rör ihop det och sätt på crock-poten på 4 timmar på låg värme eller 2 timmar på hög värme. Efter 3 timmar (alt. 1,5 timme vid hög) så lägg i vita bönor i tomatsås och avrunna vita bönor. 
Smaka av om det behövs mer krydda eller salt.

Toppa med persilja och servera med vitlöksbröd.

Jag försökte köra lite ekologiskt... sedan körde jag med bara en paprika för min mage gillar inte alltid paprika så jag kör med liten mängd. Ekologiskt kostar några kronor med, men i detta fall blev det många matlådor så det blev inte så många kronor per måltid.
Köttfärsen behöver inte vara helt igenom stekt för den kokas färdig i Crock-poten.
Innan kokningen startat så blir det denna mängd sås i grytan av 2 paket á 390 g krossade tomater. Men koktiden ökas mängden på. Det är av den anledningen man tycker att man har allt för lite mäng vätska i crock-poten.
Färdig kokt och man ser att vätskan har ökats.

Jag har en keramikbehållare och var lite bekymrad sist jag använde den för den blev vitfläckig. Tror det har med kokosmjölken men nu efter chilin så så såg den inte fläckig ut mer. Misstänker att mejeri och kokosmjölk kan göra att keramiken man bli missfärgad emellanåt.
Nu när man har börjat gilla denna produkt så skulle man gärna vilja ha en med stekfunktionen, men jag får nog nöja mig med denna ett tag till. Har bara använt den en 5 gånger hehe.

Lycka till i köket!
Kramizz