Saftig parmesankyckling i ugnen

5 portioner

625 g kycklingfilé
1 stor gul lök eller två mindre (eller 2-3 finhackade vitlöksklyftor)
1½ dl grovriven parmesan
3 dl matlagningsgrädde
1/2 kruka färsk basilika, strimlade blad
örtsalt
svartpeppar
1 tsk olja

Skiva löken eller finhacka vitlök och stek gyllene i olja. Ställ åt sidan.
Skölj, ansa och torka kycklingfiléerna. Lägg dem på rad i en smord ugnsform. Smaksätt med örtsalt och svartpeppar.
Blanda grädde och parmesan i en skål. Skeda upp och fördela jämnt på kycklingfiléerna.
Ställ in i ugnen på 200 grader i ungefär 25 minuter tills ytan fått fin färg och kycklingen är klar.
Ta ut och strö över strimlad basilika.

Servera med kokt ris eller pasta och någon grönsak.