Kasslergratäng med paprika

4 portioner

3 dl långkornigt ris
500 g kassler
3 paprikor, gärna i olika färger
2½ dl matlagningsgrädde
2-3 vitlöksklyftor
½ tsk salt
1 krm kajennpeppar
50 g hårdost

1. Koka riset enligt förpackningens anvisning.
2. Skär kasslern i tunna skivor. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna.
3. Lägg paprikorna i botten på en ugnssäker form. Fördela kasslerskivorna ovanpå.
4. Krydda grädden med pressad vitlök, salt, och kajennpeppar. Häll grädden i formen. Riv osten och strö över den.
5. Gratinera mitt i ugnen i 225 grader, ca 15 minuter.
6. Servera gratängen med ris. strimlad isbergssallad och bröd.

Källa: ICA
#1 - - a n n i k a:

Gott!

Svar: Mmm det är det.
Nilla Johansson