Kålpuddingpanna
Nu är det bara några dagar till julafton och jag fick hellofresh leverans igår.
Hade glömt att ta fram kyckling i frysen så det var perfekt så jag gjorde en av rätterna ifrån kassen istället.
Det var bra att det blev så för i mellandagarna skall jag ut och äta med vännerna.
Vet att någon kommer reagera på att jag skall äta kållpuddingpanna, för yngre så gillade jag inte kålpudding. Men detta är annorlunda och en panna, gillar ju kål och färs så varför inte testa detta.
Jo da jag har som vuxen testat kålpudding det är ok men måste säga att jag gillar mer kålpuddingpanna. Lättare att få till kryddningen.
Jag skall göra en annan rätt under helgerna som var med i kassen, kan säga jag blev lite fundersam med färdigkokt potatis, kan det bli gott?
Rätten skall vara snabb men tänker att potatis är ju ok att koka. Får se hur det smakar.
Kålpuddingpanna
2 portioner
250 g blandfärs
1/2 köttbuljongtärning
1 liten gul lök
150 g förskuren spetskål
2 msk vatten
1/2 tsk socker
1,5 dl matlagningsgrädde
5 tsk japansk soja
salt
peppar
Picklad gurka
ca 15 cm gurka
12 ml vitvinsvinäger
1/2 tsk socker
1 msk vatten
nypa salt
Skär gurkan i tunna skivor ex med en mandolin eller osthyvel.
Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och salt. Lägg i gurkan och vänd den då och då.
Ställ åt sidan.
Finhacka löken.
Stek färsen och lök tills den är brynt.
Tillsätt spetskål, vatten och socker.
Ha till sist i matlagningsgrädde, soja, köttbuljong, salt och peppar.
Sjud 2-3 min.
Smaka av om mer kryddning behövs.
Servera med kokt potatis, picklad gurka och lingonsylt.
Hoppas det smakar.