Citrontorsk med dill


Jag äter allt för sällan fisk, men ibland kan det bli gott med lite torsk.

Här är ett recept som jag gillar.
Citrontorsk

2 portioner

2 portionsbitar torsk
4 g grönsksbuljong (torkad)
400 g potatis
sesamfrö
citron
dill
salt
peppar
smör

Sätt ugnen på 200 grader varmluft.

Skär potatis i bitar och blanda bitarna med salt, peppar, sesamfrön och olivolja.
Rosta i 25 minuter.

Grovhacka dill och pressa vitlök.

Riv citronzest och skär citron i klyftor.

Blanda 1/2 dl vatten, grönsaksbuljong, vitlök, citronzest och en generös skvätt citronjuice och hälften av dillen i en skål.

Stek torsken på en sidan u 4 minuter oc vänt den och häll i buljongen samt en klick smör. Stek ytterligare 2 minuter.
Torsken är klar vid 56 grader i innertemperatur.

Servera torsken med rostad sesampotatis, aioli och en grönsallad, skeda över citronbuljong över trosken och garnera med dill.

Airfryer:
Gör potatisen i airfryern då slipper du lång uppvärmning av ugnen och tillagningstid. Här skulle jag undvika sesamfrön för att det kan flyga upp i airfryern. 
Om ni har rostad sesamfrön, strö det på potatisen när den är tillagad.
Kör potatisen i 16 minuter på 195 grader. Rör om när halva tiden har gått.

Smaklig måltid!