Cajunkyckling med rostad potatis


Här kommer en av mina favoriträtter som jag har gjort några gånger.

Till denna behöver du blanda ihop en egen kryddblandning, receptet finns här på sidan.
Du hittar det här!
Smaka av cajunkryddan innan så du vet vad som är lagom mängd för dig.

Cajunkyckling

2 portioner

2 st kycklingfiléer
30 g panko
1 ägg
cajunkrydda
1 vitlöksklyfta
2 tomater
1 liten röd paprika
bladpersilja
1 msk balsamvinäger (gärna mangosmak)
1 tsk socker
salt
peppar

ca 400 g potatis
 
Skär potatis i bitar och blanda dem med olivolja salt och peppar. Rosta dem i Airfryer på 195 grader i ca 16 minuter eller i 220 grader varmluft i ca 20-25 minuter. Rör om efter halva tiden.

Finhacka tomat, parpika och bladpersilja

Blanda tomat, paprika och persilja i en skål, Tillsätt balsamvinäger, socker och smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan och rör om då och då.

Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka ut dem tills de är jämntjocka ca 2 cm.

Vispa ägg i en djuptallrik och blanda panko, pressad vitlök, cajunkrydda, salt och ev, peppar i en annan djup tallrik.
Panera kycklingen igeom att doppa först i ägg och sedan i pankomixen.

Stek kycklingen i ca 3-4 minuter på varje sida till de är gyllende och genomstekta. Lägg på en ren tallrik med hushållspapper och låt rinna av.

Servera med rostad potatis, tomatsalsa och aioli.

Tips!
Ha på cajunkrydda på potatisen istället för pappar.

Det går göra kycklingen i Airfyern också, spraya gärna den panerade kycklingen med olja innan ni tillagar den i airfyern. 

Smaklig måltid!