Nillas mex kycklinggratäng

5 portioner

625 g kycklingfilé
1 msk soja
1 tsk chilipulver
½ tsk sambal oelek
1 purjolök
paprikapulver
1 tsk olja
1  köttbuljong
1 dl vatten
2½ dl matlagningsgrädde
1 dl chilisås
1 msk maizena
1 tsk salt
2 dl riven ost

Strimla kycklingen och blanda med soja, chilipulver och sambal Oelek. Skiva purjolök. Bryn kycklingen och grönsaker i olja. Tillsätt buljong, grädde, chilisås och maizena. Låt sjuda några min. Smaka av med salt.
Häll det i en ugnsform, strö över ost.
Gratinera i ugn 225 grader ca 15 minuter tills osten fått fin färg.
Servera med klyftpotatis eller ris, tomat och majs.
Går även bra att ha i paprika, fräs den med purjolöken.