Het fläskfilé

4 portioner

800 g fläskfilé
Matfett till stekning
Salt
Peppar

Sås:
2 ½ dl matlagningsgrädde
2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
½ dl chilisås
1 msk sweet chilisås
1 citron, Rivet skal av
1 msk riven ingefära
½ tsk chilipeppar, röd, hackad
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk soja
150 g lök, små
1 ½ msk vetemjöl + 2 msk vatten
Koka upp grädde, vatten, buljongtärning, chilisåserna, citronskal, ingefära, chilipeppar, vitlök och soja i en traktörpanna.
Bryn och krydda fläskfilén. Flytta över bitarna till såsen. Lägg i lökarna och koka under lock ca 20 minuter. Blanda vatten och mjöl, red av såsen och koka ett par minuter. Strö över strimlad chilipeppar och strimlat citronskal.