Rulltårta

250 Grader
5 minuter

3 ägg
1½ dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker pösigt. Rör försiktigt ner mjölet blandat med bakpulver. Bred ut smeten på papperet i en långpanna.
Gräddas i mitten. Strö lite socker över den färdiga kakan och stjälp upp den på ett smörgåspapper. Drag sedan av papperet som kakan gräddats på. Om det inte lossnar, pensla med kallt vatten.
Bred fyllning på den varma kakan, om det är smörkräm låt den kallna under fuktat smörgåspapper.

Fyllning
1½ dl mos eller sylt, smörkräm med choklad.

Chokladsmörkräm
150 g smör
1 dl florsocker
2 äggulor
1-2 tsk vaniljsocker
2-3 msk kakao

Rör det rumsvarma fettet mjukt. Blanda det med florsocker, äggulor, kakao och vaniljsocker till en jämn kräm.