Indiangryta

4 pers
Tillagningstid ca 20 min

400 g blandfärs
2 stora lökar
1 vitlöksklyfta
smör eller margarin
1 tsk salt
2 kryddmått malen svartpeppar
1/4 kryddmått cayennepeppar
2½ dl buljong, tärning
3-4 tomater
1 paket djupfrysta bönor, ca 250 g
finhackad persilja

1. Skala och skiva löken. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Fräs lök och vitlök i lite fett i en panna. Höj värmen och bryn färsen under omrörning.
2. Salta och krydda med peppar. Häll i buljongen och låt alltsammans sakta koka under lock ca 5 min.
3. Skär tomaterna i skivor eller bitar. Blanda ner dem samt bönorna i grytan och låt alltsammans koka ytterligare ca 5 min. Strö över rikligt med persilja över grytan.
4. Servera med bandspagetti eller kokt ris och grönsallad.
Min notis: Krydda mer cayennepeppar, men smaka gärna först innan ni tar i mer.
Receptet kommer från Bekväm mat.

Köttfärs | Köttfärs | |
Upp